Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Fakta menarik di Forum Al-Insyirah.

Go to page : Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 3]

1 Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Apr 15, 2008 6:20 pm

dheadz


Admin
Admin
First topic message reminder :

Mari kita perkatakan apa yang kita nampak, perasan... hanya di Forum Al-Insyirah ini. Saya mulakan dulu.

1. Topik 'Lets chat in English' adalah topik yang paling mendapat perhatian setakat ini. Dengan 128 kali balasan, dan 444 kali dilihat, jauh melebihi topik2 yg lain. Syabas...


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

51 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 9:42 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum...
Sorry.. x leh cakap noghori.. walaupun dok kek N9 lebih dari 7 taun... lidah dok nak cakap loghat belah2 Penang...

http://www.umaruddin.blogspot.com

52 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 12:59 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
aysarahanan wrote:aysa jadi orang ulu yam dah sekarang,sapa2 mahu g mandi air terjun tu jangan lupa singgah umah..hehe mak ayah piaw minangkabau.

ayahanda selangor di mana?leh pi raya umah ayahanda gini.... Razz
ada sapa2 lagi orang selangor darul iman di sini?hehe

bakpe ayahanda balik ganu`?hehe buleh je nok cakak ganung..tapi dok wape nok faseh ngatt..kekgi nok caghi oghang ganu` ah..hehe..suh ayananda ngejah soghang..
(gurau je) What a Face

aysa pon suke tengok bola sepak..futsal pon layan jer..tapi tidak finatik.
cam sekarang pon tengah sambil tengok brazil vs mesir.hehe..sesambil nunggu piza panas..
6 hb 9 ni dengar kabar mesia vs jordan ,perlawanan persahabatan....

ade orang kelantan ke sini?mahupun negeri sembilan setengah Razz?

hehe...aysa..aysa..
pandai jugok mu ghoyat ganung yer..
Oooo ade hajak nok nikoh org ganung yer...
moga permintaang mu dikabul Allah hendaknya..
nok ayahnda ngejah ke?...hehe...kak tmpt keje ayoh ade sorg...nama dia shidi

mu minak bola jugok?...
jarang beno org puang minak bola ni..
shidi pung kaki bola ngang futsal gok..

kalo mu nok raye umoh ayahanda..meh ler..
ayahanda dok kak sebeloh UKM jer...
tp mu jangang gi sorg2...kang kena kejor ngang btg penyapu pulok...
bawok org tua lah sekali...bole kenalang...hua3x

53 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 2:48 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
ayahandeee...
aloh..bakpe kabo sininyer..
malulah aysa ... Embarassed
ngejah diang2 sudoh ar...antare kite due deh..
hihihi berlawok jah,jangang sungguh sudoh la..

minak sket2 ja bola tu..layang jaa
nok maing dok panda...hehe Razz

kene kejo ngn batang nyapu ke?Razz
tak po ah...tak mboh g ah..

54 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 3:16 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
hik2..anakanda aysa x tido laei yer..
eh kat jordan tu pukul brp erk? kat sini pkul 2:15am ni..
anakanda ambil jurusan ape kat sana tu?
brp lama dah dok sana & brp lama lg nak balik m'sia?
banyok pulok soklang nyer?
Very Happy Very Happy

55 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 3:34 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
ayahanda sini baru pukul 9.28 pm..
hhehe baru tadi berbuka pose...
masih menunggu nak sahur..hehe
aysa di faculty of islamic jurisprudence and law,

insyaAllah awal thun 2010 ...pulang..
doakan aysa yer..
doh bakpe ayahanda tak tidur lagi?bangun qiamulail ke?
Razz

56 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 3:45 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
InsyaAllah ayahanda akan doakan kejayaan anakanda..
Ooo bakal lawyer lar ni.. bagusnya..
patut lar aysa kuat loyar burok...hua3x..
just joking..jgn marah yer aysa..nanti cepat tua

Oo baru 9:28mlm ke...
aish x lama dah 2010 tu..
ayahanda keje shift mlm ni..
ape perancangan aysa lps blk ke m'sia nanti?
nak keje ke atau nak smbg belajar lg?

57 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 4:11 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
hehe mana ada bakal lawyer..
tu hanya faculty,jurusan aysa masih di sec (usuluddin)..

oo shift malam,patut la aktif jer di forum malam2.
sahur sorang2 la ye..jangan sedih2 ayahanda..hehehe:lol!:

mana orang lain ek...dah masuk topik taaruf ni..bersoal jawab bersama ayahanda...
hehe..

rasanya uhkti izyan pon dari jurusan yang hampir sama dengan aysa kan..

oh ye...owner forum ni belajar di jurusan ape ek?lama tak nampak..hihi albino

58 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 11:58 am

insyirah


Moderator
Moderator
Ambe gelok sorang2 jah duk baca kak Aysa ngan ayahanda ghoyak pasal jodoh Razz Adoyai, ambe tak pandai nak kechek ganung. Huhuhu, tapi faham Smile Nogori pun faham juga, cumanya lidah ni lebih kepada sebelah utara (ummi dan abi asal utara) tak pe nanti tunggu ayahanda umar start cakap utara, baru Insyirah follow. Smile Cakap kelantan pun faham sikit-sikit tapi kalau pekat sangat memang tercengang je la. Hehehehe...

Azizul a.k.a. owner belajar Perbankan Islam Smile

Kak Aysa, kalau beraya sensorang silap-silap bukan setakat kene kejar dengan penyapu tapi silap hari bulan periuk semua terbang ala-ala UFO pulak. Hihihihi. Ayahanda muzafar sebelah UKM yerk! Ada seorang akhawat buat master di UKM, dia selalu ke masjid An-Nur dah lama sangat dan banyak kali dia ajak Insyirah duduk rumah sewa dia, nak saing ke an-Nur tapi belum berkesempatan lagi. Hihihi... Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

59 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 04, 2009 5:01 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum..
Hmm nape lagu Anita Sarawak dok dicerita kat sini... peruk belanga terbang melayang-layang...

Tuan Owner belajar Perbankan Islam? Kena rujuk nota2 lama ni... mana tahu boleh bantu sikit2..

http://www.umaruddin.blogspot.com

60 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Sep 05, 2009 3:28 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
aysarahanan wrote:hehe mana ada bakal lawyer..
tu hanya faculty,jurusan aysa masih di sec (usuluddin)..

oo shift malam,patut la aktif jer di forum malam2.
sahur sorang2 la ye..jangan sedih2 ayahanda..hehehe:lol!:

mana orang lain ek...dah masuk topik taaruf ni..bersoal jawab bersama ayahanda...
hehe..

rasanya uhkti izyan pon dari jurusan yang hampir sama dengan aysa kan..

oh ye...owner forum ni belajar di jurusan ape ek?lama tak nampak..hihi albino

O yer ke...malunyer ayahanda...ngeh3x
kira bakal cikgu lar ni yer?...
mcm izyan lah juga ni..
bagussssssssssnyer..

ayahanda biase kalo keje mlm ni...besahur dgn 10 member shift..
kebiasaan nya...nasi & lauk di bekal dr umah...
walaupun itu lauk waktu berbuka td...tp yg penting x membazir..
so, kami akan ulang makan dgn memanaskan kembali lauk td...
bukan aper...sian kat bini nak masak kan acap2 kali..
tongue tongue

61 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Sep 05, 2009 3:58 am

azizul


Admin
Admin
Assalamualaikum .... Sorry lama tak join, agak bz sekarang ni, assignment banyak.. tapi yg lagi banyak kerje part time , skarang ni musim puasa, Rezeki Allah mencurah2. azizul jadi supplier nasi lemak, kurma dan maruku.. paling tak tahan, nasi lemak azizul akan sold out dlm masa x sampai 1 jam.. Smile tapi ni azizul pun ambil dr orng lain, kalau ada resepi sambal(ni yg mahal tu) memang azizul buat sendiri..

btw, azizul bukan student perbankan islam ye cik Insyirah. ana ambil Business Admin. and Very Happy major in Islamic Finance.. Razz salah... sapa tahu insyirah ambil course apa? dia ambil course baitul muslim, sebab tu antara cabang ilmu yg dia expert( da lama tak nyakat )


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

62 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Sep 05, 2009 4:09 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
wargh azizul..wat part time rupanya yer?
niaga kat mana tu azizul?
sebut pasal kurma ni...alahai...dah lama rupanya sy x pekena kurma daging..
nak kena cari ni.. hehe

63 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Sep 05, 2009 4:30 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
insyirah wrote:Ambe gelok sorang2 jah duk baca kak Aysa ngan ayahanda ghoyak pasal jodoh Razz Adoyai, ambe tak pandai nak kechek ganung. Huhuhu, tapi faham Smile Nogori pun faham juga, cumanya lidah ni lebih kepada sebelah utara (ummi dan abi asal utara) tak pe nanti tunggu ayahanda umar start cakap utara, baru Insyirah follow. Smile Cakap kelantan pun faham sikit-sikit tapi kalau pekat sangat memang tercengang je la. Hehehehe...

Azizul a.k.a. owner belajar Perbankan Islam Smile

Kak Aysa, kalau beraya sensorang silap-silap bukan setakat kene kejar dengan penyapu tapi silap hari bulan periuk semua terbang ala-ala UFO pulak. Hihihihi. Ayahanda muzafar sebelah UKM yerk! Ada seorang akhawat buat master di UKM, dia selalu ke masjid An-Nur dah lama sangat dan banyak kali dia ajak Insyirah duduk rumah sewa dia, nak saing ke an-Nur tapi belum berkesempatan lagi. Hihihi... Smile

Oo sebelah utara yer syirah... awat hang tak habaq mai awai2..
ceq dulu ngaji di perlis nu...
ade la dekat 6 bulan gaks ceq merantau sana...
first time smpi sana...punya la haru...smpi ceq demam2 gara2 air paip nye terlalu payau...

walaupun ceq dok asrama luar kampus tepi bendang..namun ceq hepi ngan suasana aman damai
tapi kan... tiap2 hari ceq jmpa ulaq mati di gelek kete...
lama dah ceq x pii sana...rindu nak pekena laksa perglis na...

masjid an-nur x ler jauh dr umah ayahanda...
terlanjur ni...bole x syirah tanyakan akhawat (sahabat ke maknaya ni?)...
ada tak org yg sggp mengajar agama ke rumah ayahanda utk anak2 & isteri...
kalo ader....brp byran die nak ambil sbln agaknya...

64 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Sep 05, 2009 10:57 am

insyirah


Moderator
Moderator
btw, azizul bukan student perbankan islam ye cik Insyirah. ana ambil Business Admin. and major in Islamic Finance.. salah... sapa tahu insyirah ambil course apa? dia ambil course baitul muslim, sebab tu antara cabang ilmu yg dia expert( da lama tak nyakat )

Owh, bisnes ghupenye... sebab selalu duk cakap pasal bank, ingatkan perbankan islam. Mahapkan patik ye tuan hamba.

Wah, ada lak couse baitul muslim yek? Rolling Eyes
Bagus course ni, kerana kekuatan pada sesebuah negara adalah dari institusi kekeluargaan. Kalau boleh memimpin keluarga dengan baik, insya Allah boleh memimpin anak buah, syarikat dan negara dengan baik berlandaskan hukum syara'. (Lalalala... Tak nak ngaku kalah!) Kalau semua suami soleh, isteri solehah, anak-anak yang qurratul a'yun, subhanallah aman dan damailah malaysia oh tanah airku. Smile Tiap hari orang berbondong-bondong ke masjid, soping komplek hanya dibuka pada mereka yang sudah menunaikan solat fardhu. Hihihi... Imiginasi lebih-lebih pula. Embarassed

p/s: Teringin nak ada anak-anak yang hafaz quran. hihihi... Embarassed

masjid an-nur x ler jauh dr umah ayahanda...
terlanjur ni...bole x syirah tanyakan akhawat (sahabat ke maknaya ni?)...
ada tak org yg sggp mengajar agama ke rumah ayahanda utk anak2 & isteri...
kalo ader....brp byran die nak ambil sbln agaknya...

Ayahanda, akhawat tu muslimah dalam gerakan dakwah. Wallahua'lam Smile
Sahabat yang UKM tu dia tengah wat master kat sana, tapi ada la akhawat UM yang memang part time mengajar (khusus) pada keluarga di rumah. Tapi dia mengajar bebudak je. Nanti la syirah cube tanya pada akhawat UKM kalau dia ada kawan, sebab walaupun buat master full time tapi dia juga buat tuisyen untuk bebudak. Tak pe, nanti cuba tanya Smile

tolong bgtau:
[1] hari apa
[2] pukul berapa
[3] berapa orang anak2
[4] bidang apa Smile

sebab kalau bagitau bidang apa, boleh la akhawat buat perancangan untuk persediaan nak citer tentang apa Smile

p/s: Sebelum tu ayahanda belanje syirah duluk makan satey Razz


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

65 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sun Sep 06, 2009 2:22 am

azizul


Admin
Admin
Assalamualaikum,
azizul berniaga dalam UDM ni je, tak dan nak keluar, assignment banyak sangat.. nak ke al-insyirah pun tak sempat....
ai..., kawan ana pernah tegur, blog citer pasal riba' sokmo... Smile yup, institusi utama ialah keluarga, kalau keluarga pun pincang, mcm mana nak memimpin negara kan?


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

66 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Sep 11, 2009 2:47 am

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
aik..mcm mana boleh tau sy bakal pendidik??isk isk...sape la buat pengumuman nih..ehehe...

apapung, salam ramadhan buat semua......

http://izyaninsyirah.blogspot.com

67 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Sep 22, 2009 2:48 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
ade ape2 fakta yg menarik lg tak?
rasa mcm ramai yg x terokai habis lg kat sini kan..

68 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Sep 22, 2009 7:56 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Ayahanda... Ada seorang budak comey bernama Insyirah Laughing Razz Very Happy

Hahaha... *sengal* Embarassed


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

69 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Sep 23, 2009 12:47 am

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum...
Rasa2nya semua kat sini...







Masih Hidup dan waras Very Happy lol!

http://www.umaruddin.blogspot.com

70 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Sep 30, 2009 12:31 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Fakta menarik di forum.. hmm... semua orang menarik??? sebab mempunyai pelbagai personaliti.. pekerjaan... ilmu...

http://www.shindah.blogspot.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum