Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Fakta menarik di Forum Al-Insyirah.

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 3]

1 Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Apr 15, 2008 6:20 pm

dheadz


Admin
Admin
First topic message reminder :

Mari kita perkatakan apa yang kita nampak, perasan... hanya di Forum Al-Insyirah ini. Saya mulakan dulu.

1. Topik 'Lets chat in English' adalah topik yang paling mendapat perhatian setakat ini. Dengan 128 kali balasan, dan 444 kali dilihat, jauh melebihi topik2 yg lain. Syabas...


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

26 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 5:07 am

azizul


Admin
Admin
owh, balas dendam ek? xpe2... karang ana balas semula ye. okey satu teka - teki, bila tarikh al-insyirah di tubuhkan? dan berapa usia al-insyirah


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

27 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 11:02 am

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum... kalau ikut tarikh daftar... 29-12-2007 untuk versi baru.. yang lama kurang lebih 8bulan sebelumnya.. Main Agak2 aje...

http://www.umaruddin.blogspot.com

28 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 12:47 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Al-insyirah dr bulan 12 tahun 2007 .. bulan 12 tahun 2008 ... setahun dah... jadi.. bulan 12 tahun 2009 ... masuk dua tahun... tolak 4 bulan.. jadi.. setahun 8 bulan.... betul ke?

http://www.shindah.blogspot.com

29 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 2:41 pm

dheadz


Admin
Admin
Rasa nak jawab, tapi biarlah yang lain2 cuba dulu. Smile


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

30 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 2:45 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
fakta menarik pasal forum al-insyirah...
forumernye saling mengingati...tu yg paling sy suka kt sini..

http://izyaninsyirah.blogspot.com

31 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 7:17 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Assalamu'alaikum,


Sbg org baru... terpinga2 jg nak tau, siapakah gerangan mrk2 ini :

- ada seorang ibu yang penyayang
- ada seorang pensyarah
- ada seorang akauntan
- ada seorang jurutera
- ada seorang yang belajar di Morocco tetapi sudah pulang ke Malaysia Very Happy

p/s : heehe....saja jer nak ambik tau kot2 ade 2-3 org dr kategori yg sama

[1] Ibu Munira
[2] Pakcik Umar
[3] malu nak bgtau... Smile
[4] malu nak bgtau... Smile
[5] kika diyal chokolah a.k.a. ustaz G-jul (tapi sekarang tak aktif lagi, sibuk dengan editing buku lughah arabiyah nya Very Happy)


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

32 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Aug 28, 2009 3:23 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
insyirah wrote:
[3] malu nak bgtau... Smile
[4] malu nak bgtau... Smile

Malu??...aikk...awat nak malu??
lg lar kuat sy nak tau ni..
bg lah tau yer..
ade sesapa tahu ke?
Very Happy Very Happy

33 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Aug 28, 2009 9:23 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
hihi ..siapa la tu ye... Razz

34 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Aug 28, 2009 9:34 am

insyirah


Moderator
Moderator
2 orang itu klu nya ialah:

[1] orang baru di al-Insyirah
[2] lelaki

jeng jeng jeng..... Razz


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

35 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Aug 28, 2009 11:12 am

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
salam...

e..eh, bermain teka teki pula...!! Smile

36 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Aug 28, 2009 12:00 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Ahaha... tu la... syirah ni... pandai buat teka-teki.. Smile

http://www.shindah.blogspot.com

37 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Fri Aug 28, 2009 7:17 pm

insyirah


Moderator
Moderator
indah wrote:ehhe.. sangat dipersetujui... tapi akak kat perak ni.. inyirah rumah kat mana...

mudanya adik mahfuzah... teringat mase zaman berumur 13 tahun... uhuhuh... Sad

Hihihi... cheers
Nanti kak Indah dah bersalin, nak pergi tengok baby (saja nak bagi kak aysa jeles) pastu nak main dengan baby kak Indah, nak ambil gambar dengan baby. Razz

Kak Indah, Insyirah di Perak juga. Hehehe, tapi di sebelah Tapah Very Happy

Okey la tak mo main teka teki tekuk la Smile

Jawapan untuk (seorang jurutera dan seorang akauntan) tu jawapannya ada pada pakcik Muzafar dan juga pakcik RS. Jadi, pergi la bodek mereka untuk tahu siapakah jurutera dan siapakah akuantan itu.
Embarassed


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

38 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Aug 29, 2009 8:59 am

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum..
Masya Allah...cerita pasal saya ke.. silap info sikit ni.. memang dalam surat perlantikan dan surat jawatan terkini.. Senior Lecturer.. tapi rasa2nya kalau ikut skop kerja.. lebih pada pengajar aje.. Kelayakan pun cuma takat degree aje.. bukannya ada master.. atau phd

http://www.umaruddin.blogspot.com

39 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Aug 29, 2009 9:11 am

normyislam


Ahli Senior
Ahli Senior
- ada seorang adik yang pandai (normyislam)

alamak~! macam mana boleh dikatakan pandai pulak ni....(o_O) hoho
saya aminkan saja..hehe~

http://normyislam.blogspot.com

40 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Sat Aug 29, 2009 11:57 am

azizul


Admin
Admin
salam,

Salah tu..... kena ingat , sebelum ni, kita dah betapak di "laman" lain, kite kat proboards dulu kan? hehehe...salah2..


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

41 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Sep 02, 2009 11:47 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
insyirah wrote:
Hihihi... cheers
Nanti kak Indah dah bersalin, nak pergi tengok baby (saja nak bagi kak aysa jeles) pastu nak main dengan baby kak Indah, nak ambil gambar dengan baby. Razz

Kak Indah, Insyirah di Perak juga. Hehehe, tapi di sebelah Tapah Very Happy

Okey la tak mo main teka teki tekuk la Smile

Jawapan untuk (seorang jurutera dan seorang akauntan) tu jawapannya ada pada pakcik Muzafar dan juga pakcik RS. Jadi, pergi la bodek mereka untuk tahu siapakah jurutera dan siapakah akuantan itu.
Embarassed

Oooo...mmg dah syak dah jwpn tu..
ni mesti insyirah pasang spy ni... hua3x
adik ayahanda pun di Perak juga..
kalo x silap dia dah pindah ke Setiawan lar..
dulu dok kat area2 Lumut sbb hubby nya NAVY..

42 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Sep 02, 2009 1:10 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
muzafar wrote:
insyirah wrote:
Hihihi... cheers
Nanti kak Indah dah bersalin, nak pergi tengok baby (saja nak bagi kak aysa jeles) pastu nak main dengan baby kak Indah, nak ambil gambar dengan baby. Razz

Kak Indah, Insyirah di Perak juga. Hehehe, tapi di sebelah Tapah Very Happy

Okey la tak mo main teka teki tekuk la Smile

Jawapan untuk (seorang jurutera dan seorang akauntan) tu jawapannya ada pada pakcik Muzafar dan juga pakcik RS. Jadi, pergi la bodek mereka untuk tahu siapakah jurutera dan siapakah akuantan itu.
Embarassed

Oooo...mmg dah syak dah jwpn tu..
ni mesti insyirah pasang spy ni... hua3x
adik ayahanda pun di Perak juga..
kalo x silap dia dah pindah ke Setiawan lar..
dulu dok kat area2 Lumut sbb hubby nya NAVY..


Ohoho.. dah dekat dah tu.. setiawan ngan manjung.. ngan titi gantong...

eheh.. boleh je syira ... ehehe... kalau Syira datang.. jgn lupe baw ole-ole.. ehehe.. Smile

http://www.shindah.blogspot.com

43 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Sep 02, 2009 4:20 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Insya Allah kak Indah Smile

Saya bawa ole-ole tapi digantikan dengan baby kak Indah, pinjam sehari Razz

hik hik hik... Setiawan ngan manjung dah dekat tu Very Happy Tapi Tapah ni macam sebelah sini, manjung sebelah sinun... Hehehe Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

44 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Sep 02, 2009 7:29 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum..
Tapah dah ke tengah sikit.. ala cakap aje le kat ngan pangkor.. Ramai tahu pasal pangkor.. Kome ni.. gitu pun payoh bebenor nak crite... Opps.. kan teman terlepah cakap perok..

http://www.umaruddin.blogspot.com

45 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 12:29 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
aishh semua orang cite pasal perak ni...
meh aysa cite pasal selangor pulak..

aysa orang selangor darul ehsan..
aysa anak selangor..
aysa lahir kat selangor...
aysa penah membesar di shah alam...(kenal x?)
aysa ...aysa.... aysa sayang selangor..hehe

hehehe

46 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 6:47 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Hehe...aysa asal selangor kat mana? Skrg keluarga dok mana?
Ayahanda pun asal selangor gaks...
Kalo bola piala malaysia, ayahanda sokong team selangor jg...
Kalo blk kg, ayahanda blk terengganu...
Ada org ganu x kat dlm ni?... What a Face

47 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 11:00 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
aysa jadi orang ulu yam dah sekarang,sapa2 mahu g mandi air terjun tu jangan lupa singgah umah..hehe mak ayah piaw minangkabau.

ayahanda selangor di mana?leh pi raya umah ayahanda gini.... Razz
ada sapa2 lagi orang selangor darul iman di sini?hehe

bakpe ayahanda balik ganu`?hehe buleh je nok cakak ganung..tapi dok wape nok faseh ngatt..kekgi nok caghi oghang ganu` ah..hehe..suh ayananda ngejah soghang..
(gurau je) What a Face

aysa pon suke tengok bola sepak..futsal pon layan jer..tapi tidak finatik.
cam sekarang pon tengah sambil tengok brazil vs mesir.hehe..sesambil nunggu piza panas..
6 hb 9 ni dengar kabar mesia vs jordan ,perlawanan persahabatan....

ade orang kelantan ke sini?mahupun negeri sembilan setengah Razz?

48 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 2:23 pm

dheadz


Admin
Admin
Kalau caghik orang noghori sombilan, ado ni haa... den la oghang eeee. den asal daghi sanun. Tapi, kalau carghik yang dari noghori sombilan sotongah, den ghaso takdo. ntahlah... kalau-kalau ado lak tososek kek sini.

Tak taulah samada faham atau tidak ayat2 atas ni, kalau tidak maaf ye. Smile


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

49 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 2:41 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
dheadz wrote:Kalau caghik orang noghori sombilan, ado ni haa... den la oghang eeee. den asal daghi sanun. Tapi, kalau carghik yang dari noghori sombilan sotongah, den ghaso takdo. ntahlah... kalau-kalau ado lak tososek kek sini.

Tak taulah samada faham atau tidak ayat2 atas ni, kalau tidak maaf ye. Smile


Laughing paham yo,ado ghupo eii oghang noghori,n9 bolah mano dheadz?wan den bolah gombau,tp tak ingek kek mano... noghori sembilan sotongah tu ayat penyedap yo,..cam gulai lomak gitu..Razz ,kuk ado dari noghori sembilan sotongah,memang sosek yang nyato..heheh
sapo laie oghang noghori kek sini?Razz


hehe aysa ni nyibuk jer.. Razz

50 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Sep 03, 2009 3:52 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
ahha.. den bukanla oghang nogori yang lahir kek noghori .. tapi den oghang noghori yang alamat eh kek noghori.. sobab eh.. somemang eh omak ngan ayah den duk kek noghori.. tak do mano eh jauh pun dari perak ni ha.. hehe ...Smile

http://www.shindah.blogspot.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum