Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Fakta menarik di Forum Al-Insyirah.

Go to page : 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 3]

1 Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Apr 15, 2008 6:20 pm

dheadz


Admin
Admin
Mari kita perkatakan apa yang kita nampak, perasan... hanya di Forum Al-Insyirah ini. Saya mulakan dulu.

1. Topik 'Lets chat in English' adalah topik yang paling mendapat perhatian setakat ini. Dengan 128 kali balasan, dan 444 kali dilihat, jauh melebihi topik2 yg lain. Syabas...


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

2 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Apr 16, 2008 10:15 am

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
owh..yer?
nape saya jarang berada di situ..
kekangan masa dan idea..

3 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Apr 17, 2008 11:09 am

dheadz


Admin
Admin
2. Ada antara member di Forum ini yang berada di luar negara seperti:

aysarahanan (Amman, Jordan),
kika diyal chokolah (Morocco),

Sapa lagi ek?


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

4 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Mon Apr 21, 2008 3:59 pm

traxx_racer


Ahli Senior
Ahli Senior
aku2.. kt brunei darul shah alam..
wakakaka

5 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Apr 22, 2008 10:04 am

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
seorang Sarawakian di sini..
betul ker?

6 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Mon Aug 24, 2009 12:13 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Di Al-Insyirah kini:

- ada seorang ibu yang penyayang
- ada seorang pensyarah
- ada seorang akauntan
- ada seorang jurutera
- ada kanak-kanak rebina yang dah jadi kanak-kanak blackcurrant (saya la tuh) Razz
- ada seorang yang belajar di Jordan (kak aysarahanan)
- ada seorang yang belajar di Morocco tetapi sudah pulang ke Malaysia Very Happy
- ada seorang yang dah jadi cikgu (Islamicboy)
- ada seorang yang dah jadi kaunselor (kak avar)
- ada seorang pemenang pertandingan meneka gambar (kak Izyan insyirah)
- ada seorang adik yang pandai (normyislam)
- ada dheadz yang setia melayan forum Smile

MENARIK BUKAN? Hehehe.. lol!


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

7 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Mon Aug 24, 2009 2:31 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
kalau begitu.. kak indah termasuk dalam golongan yang mana tu ya....

http://www.shindah.blogspot.com

8 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Mon Aug 24, 2009 7:29 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Kak Indah golongan

- ada seorang yang bakal jadi ibu Smile

Kak Indah tak boleh join group kanak-kanak rebina, hehehe. Kanak-kanak rebina ni Kak Aysa jer, syirah kanak-kanak blackcurrant Razz


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

9 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 12:36 am

azizul


Admin
Admin
dheadz wrote:Mari kita perkatakan apa yang kita nampak, perasan... hanya di Forum Al-Insyirah ini. Saya mulakan dulu.

1. Topik 'Lets chat in English' adalah topik yang paling mendapat perhatian setakat ini. Dengan 128 kali balasan, dan 444 kali dilihat, jauh melebihi topik2 yg lain. Syabas...
Salam, sayang link ke thread ini xleh diakses.. tak tahu kenapa kena block dengan network universiti ni....


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

10 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 12:37 am

azizul


Admin
Admin
insyirah wrote:Di Al-Insyirah kini:

- ada seorang ibu yang penyayang
- ada seorang pensyarah
- ada seorang akauntan
- ada seorang jurutera
- ada kanak-kanak rebina yang dah jadi kanak-kanak blackcurrant (saya la tuh) Razz
- ada seorang yang belajar di Jordan (kak aysarahanan)
- ada seorang yang belajar di Morocco tetapi sudah pulang ke Malaysia Very Happy
- ada seorang yang dah jadi cikgu (Islamicboy)
- ada seorang yang dah jadi kaunselor (kak avar)
- ada seorang pemenang pertandingan meneka gambar (kak Izyan insyirah)
- ada seorang adik yang pandai (normyislam)
- ada dheadz yang setia melayan forum Smile

MENARIK BUKAN? Hehehe.. lol!
Insyirah... mana dia "seseorang" yang bergelar azizul? Sad , adakah diriku dilupakan...


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

11 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 4:28 am

dheadz


Admin
Admin
Bila terpandang Insyirah menyenaraikan seorang demi seorang, terfikir juga: "adakah diriku termasuk dalam senarai?", eheh...Very Happy ada rupanya.

Fakta2 ini memang menarik, ramai antara kita yang tidak tahu, sesudah membaca ini, mungkin bertambah tahu (ops betul ke ayat ni. Smile ).


Antara fakta lain yang menarik:
- Forum ini sudah berusia hampir dua tahun, dah jika dicampur tolak dengan forum sebelum ini (proboards), usianya sudah pun dua tahun.
- Sekarang, ada 262 topik di forum ini, dan sebanyak 2622 post (sepuluh kali ganda) di dalam topik-topik tersebut. Bukanlah angka-angka ini sangat-sangat menarik? 262 dan 2622, banyak persamaannya.


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

12 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 10:59 am

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum...
Jangan lupa..kat sini pun ada ruangan untuk belajar Bahasa Arab.. selain dari Bahasa Iggeris.

http://www.umaruddin.blogspot.com

13 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 11:47 am

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Banyak fakta menarik. InsyaAllah ibu ambil ingatan.

14 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 12:23 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
insyirah wrote:Kak Indah golongan

- ada seorang yang bakal jadi ibu Smile

Kak Indah tak boleh join group kanak-kanak rebina, hehehe. Kanak-kanak rebina ni Kak Aysa jer, syirah kanak-kanak blackcurrant Razz

Hehe... xpe... nanti baby akak pulak yg join aysa dgn Syira.. Kanak-kanak rebina ... ehehe... Smile Smile

Tak sangka dah dua tahun dah Al-Insyirah ni.. uhuuu... dulu memang x selalu aktif kat sini... uhuu.. banyak sgt yg terjadi.. alhamdulillah... skrg.. dah oke... Smile..

Selamat hari Selasa semua.. uhuu... Saja... nak bgtau walaupun dah lepas.. smlm birthday Indah.. huuhuuh...

http://www.shindah.blogspot.com

15 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 12:44 pm

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Ohhh...demikian rupanya. Terima kasih kepada Insyirah sebab sudi memberitahu.
DEngan berbesar hati marilah kita ucapkan:

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN BUAT INDAH,
MOGA SENTIASA DI LIMPAHI KEBERKATAN DAN KERAHMATAN
DARI YG MAHA MEMBERI ALLAH Al-WAHHAB



flower flower flower

16 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Tue Aug 25, 2009 2:09 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
azizul wrote:
insyirah wrote:Di Al-Insyirah kini:

- ada seorang ibu yang penyayang
- ada seorang pensyarah
- ada seorang akauntan
- ada seorang jurutera
- ada kanak-kanak rebina yang dah jadi kanak-kanak blackcurrant (saya la tuh) Razz
- ada seorang yang belajar di Jordan (kak aysarahanan)
- ada seorang yang belajar di Morocco tetapi sudah pulang ke Malaysia Very Happy
- ada seorang yang dah jadi cikgu (Islamicboy)
- ada seorang yang dah jadi kaunselor (kak avar)
- ada seorang pemenang pertandingan meneka gambar (kak Izyan insyirah)
- ada seorang adik yang pandai (normyislam)
- ada dheadz yang setia melayan forum Smile

MENARIK BUKAN? Hehehe.. lol!
Insyirah... mana dia "seseorang" yang bergelar azizul? Sad , adakah diriku dilupakan...

dik insyirah...apsal boleh lupa owner forum nih??ehehe...hah...kecik hati dah diaa...ehehe....

buat kak indah...selamat hari lahir...jgn stress stress lagik yee....WinkWink

http://izyaninsyirah.blogspot.com

17 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 8:37 am

insyirah


Moderator
Moderator
Saya asyik kene sakat dengan azizul je dalam forum, tak mo tulis nama dia. Trauma Razz

Ok la, add macam ni:

- ada seorang PAKCIK yang suka menyakat Insyirah. Tak boleh ada chance, laju dia nak menyakat... Laughing

Sorry la azizul, ana bukan melupakan anta cuma ana saja nak buat-buat lupa je. Huhuhu... Asyik anta je kenakan ana kan, kalini bagi chance ana lak. Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

18 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 11:56 am

umaruddin


Moderator
Moderator
azizul wrote:
Insyirah... mana dia "seseorang" yang bergelar azizul? Sad , adakah diriku dilupakan...
Assalamualaikum...
Hmmm... ada yang berdarah campuran...
Ada seorang yang jadi Pengurus Cawangan termuda..
Ada Seorang yang tinggalkan kerja perpendapatan tetap sebab nak belajar..

http://www.umaruddin.blogspot.com

19 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 1:59 pm

dheadz


Admin
Admin
umaruddin wrote:
Assalamualaikum...
Hmmm... ada yang berdarah campuran...
Ada seorang yang jadi Pengurus Cawangan termuda..
Ada Seorang yang tinggalkan kerja perpendapatan tetap sebab nak belajar..
Salam, kalau boleh diselitkan sekali nama2 empunya diri dalam pernyataan atas ni, mmg sangat2 menarik fakta2 ni. Siapalah mereka2 tu ye?


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

20 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 3:59 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Dheadz,
Itu En Umar berceloteh mengenai fakta "seorang" Azizul Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

21 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 5:17 pm

dheadz


Admin
Admin
Oh, memang tak perasan, ingatkan ramai yang dimaksudkan tu. Laughing


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

22 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 5:55 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
hehe dah ada fakta mengenai azizul Razz

agak2 sape yang paling muda di forum ni?

23 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 5:59 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Paling muda --> user bernama Mahfuzah, umurnya 12 tahun tapi sebenarnya 13 tahun sebab belum birthday lagi (wah, adikku sendiri) Razz

Agak-agaknya macammana rupa user al-Insyirah ni kan Very Happy
Mungkin boleh buat majlis rumah terbuka al-insyirah di rumah Insyirah Razz
Boleh kenal-kenal neyh
Very Happy


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

24 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Wed Aug 26, 2009 6:13 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
ehhe.. sangat dipersetujui... tapi akak kat perak ni.. inyirah rumah kat mana...

mudanya adik mahfuzah... teringat mase zaman berumur 13 tahun... uhuhuh... Sad

http://www.shindah.blogspot.com

25 Re: Fakta menarik di Forum Al-Insyirah. on Thu Aug 27, 2009 3:58 am

muzafar


Ahli Aktif
Ahli Aktif
insyirah wrote:Di Al-Insyirah kini:

- ada seorang ibu yang penyayang
- ada seorang pensyarah
- ada seorang akauntan
- ada seorang jurutera
- ada kanak-kanak rebina yang dah jadi kanak-kanak blackcurrant (saya la tuh) Razz
- ada seorang yang belajar di Jordan (kak aysarahanan)
- ada seorang yang belajar di Morocco tetapi sudah pulang ke Malaysia Very Happy
- ada seorang yang dah jadi cikgu (Islamicboy)
- ada seorang yang dah jadi kaunselor (kak avar)
- ada seorang pemenang pertandingan meneka gambar (kak Izyan insyirah)
- ada seorang adik yang pandai (normyislam)
- ada dheadz yang setia melayan forum Smile

MENARIK BUKAN? Hehehe.. lol!


Assalamu'alaikum,


Sbg org baru... terpinga2 jg nak tau, siapakah gerangan mrk2 ini :

- ada seorang ibu yang penyayang
- ada seorang pensyarah
- ada seorang akauntan
- ada seorang jurutera
- ada seorang yang belajar di Morocco tetapi sudah pulang ke Malaysia Very Happy

p/s : heehe....saja jer nak ambik tau kot2 ade 2-3 org dr kategori yg sama

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum