Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Sesi Taaruf :)

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Sesi Taaruf :) on Fri Feb 01, 2008 9:36 am

insyirah


Moderator
Moderator
Assalamualaikum whb Smile

Alhamdulillah berjumpa di rumah baru. perabot baru, cuma ahlinye je lama Embarassed
InsyaAllah dah tegur-tegur... sapa menyapa di ruangan forum tapi x penah tau pula asal usulnya, duduk mana, anak siapa, background, keje ke study, dah kawen ke belum, blaja katner... heheh... Harap2nya sudi-sudi la taarufkan diri masing2. Tak sempat nak kenal. Tiadalah kemanisan dalam ukhuwwah andai kita saling mementingkan diri, tiadalah kasih dari Allah andai tidak mengasihi saudaranya spt diri sendiri Smile

Nama: Insyirah [nama ni lg glemer dr nama yg tertera dlm ic] Embarassed
Umur: 18 tahun [hidup 18 tahun ni, apa ye bakti pada antum..] Embarassed
Status: Er... student pun bukan, pekerja pun bukan.. Kira penganggur la kot Embarassed

InsyaAllah, skrg ni duduk rumah. Belajar untuk sabar sebelum belajar nak hidup Smile
Dan sedang mencari maklumat ttg penerbitan buku untuk memasarkan karya-karya pelajar2 di Mesir untuk memasuki pasaran Malaysia. InsyaAllah Smile

Ukhuwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah Wink


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

2 Re: Sesi Taaruf :) on Fri Feb 01, 2008 10:49 am

dheadz


Admin
Admin
Salam perkenalan lagi Insyirah, walaupun dah kenal kat forum... tapi dengan cara begini lagi bagus. Boleh tahu lebih lanjut lagi. Kann??? Satu perkara masih musykil ni - kalau tak belajar, tak keje kat sana, abis tu buat apa? Tanam anggur tak besh... Smile

Pada forummer yang lain pun, sila-silalah buka thread perkenalan diri masing2. Bagus jugak begini.

3 Re: Sesi Taaruf :) on Fri Feb 01, 2008 1:35 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Dheadz...
Umi dan abi cakap ana baby sitter without gaji.. Very Happy Heheheh...
Now mmg tak keje/study but still busy with my instant baby..Huhu Very Happy
She was 7 month... waaa.. she make me learn how to be more patient Embarassed Heheh, ni lah 'gaji' yang lebey bermakna. Gajinya ialah belajar untuk SABAR sblm belajar nak idup. Tak tanam anggur... sbb sini anggur x hidup.. Ahaks Laughing


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

4 Re: Sesi Taaruf :) on Fri Aug 07, 2009 10:57 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
salam kenal dari sy...izyan insyirah....panggil izyan saja...
sy seorang pengembara yang mahu mengutip segala ilmuNYA....insyaAllah...

http://izyaninsyirah.blogspot.com

5 Re: Sesi Taaruf :) on Sat Aug 08, 2009 7:42 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
ahlan wasahlan izyan..

selamat memeriahkan forum...

jangan lupa cuci kaki sebelum masuk rumah..hhihi
Very Happy

6 Re: Sesi Taaruf :) on Mon Aug 10, 2009 1:05 am

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
aysarahanan wrote:ahlan wasahlan izyan..

selamat memeriahkan forum...

jangan lupa cuci kaki sebelum masuk rumah..hhihi
Very Happy

salam perkenalan buat aysa...jgn bimbang...bukan setakat cuci kaki...cuci dgn tgn2 skali...klu boleh berwudhu lagi...ehehe

http://izyaninsyirah.blogspot.com

7 Re: Sesi Taaruf :) on Mon Aug 10, 2009 12:18 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Salam kenal Izyan... boleh la Izyan kenalkan diri lagi dengan lebih terperinci... umur.. student ke.. atau dah kerja ke... boleh kami di sini tahu?...

http://www.shindah.blogspot.com

8 Re: Sesi Taaruf :) on Mon Aug 10, 2009 6:50 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
sy seorang pengembara.....mencari ilmu Allah...

http://izyaninsyirah.blogspot.com

9 Re: Sesi Taaruf :) on Tue Aug 11, 2009 9:00 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
leh ke aysa nak taaruf ek lagi kat sini?hehehe

10 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 9:53 am

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Assalammualaikum anak2.
Saya hadir disini atas saranan seorang sahabat. Katanya jadilah sebagai ibu buat
anak2 di sisi. Harap anak2 sudi berbicara dan berhandai2 dengan ummi.
Salam hurmat dan kasih buat anak2 semua.

11 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 10:58 am

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
aysarahanan wrote:leh ke aysa nak taaruf ek lagi kat sini?hehehe

Boleh je.... Smile

Saya sokong je... Smile

http://www.shindah.blogspot.com

12 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 11:00 am

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
munira alhashimi wrote:Assalammualaikum anak2.
Saya hadir disini atas saranan seorang sahabat. Katanya jadilah sebagai ibu buat
anak2 di sisi. Harap anak2 sudi berbicara dan berhandai2 dengan ummi.
Salam hurmat dan kasih buat anak2 semua.


Alhamdulillah.. bolehlah saya berkongsi2 dengan ibu.. boleh juga bertanya pendapat nanti.. saya pun InsyaAllah akan menjadi seorang ibu... bulan 12 ni... bolehla saya tanya apa-apa kalau saya ade kemusykilan... Saya bakal ibu... memang perlukan pembimbing... Smile

http://www.shindah.blogspot.com

13 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 1:59 pm

RS^


Ahli Baru
Ahli Baru
Terlebih dahulu maaf kat para remaja semua, pasal dah lama lepas
had umur remaja masih mai sini.

Dah puas bermusafir dari satu mIRC ke satu mIRC sejak lebih 10
tahun, sejak tahun lepas (2008) mula mengenali dunia forum &
blogger.

Ini merupakan forum ke 6 yang saya temui, tapi menjadi forum ke 4
yang saya tertarik hati untuk daftar sebagai ahli.

Bila saya berkelapangan insyaAllah, saya cuba menulis di sni.Biar
lah tulisan-tulisan saya lebih dikenali dari saya sendiri, sebab
saya sebagai insan ada masa hadir pasti tiba masa saya pasti pergi.

Nak panggil Bro. boleh, nak panggil Abi pun boleh pasal sebaya dgn
Ummi Munira (yang pelawa saya ke sini, sebelum ini saya tak pernah
tahu wujudnya forum bernama 'al-insyirah'.

Salam taaruf dari saya yang bukan sesiapa, hanya insan biasa yang
menumpang sementara di mayapada Smile

http://carimardhotillah.blogspot.com/

14 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 2:25 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
assalamualaikum....alhamdulillah...bertambah lagi forumer dalam forum al insyirah ni...

selamat datang buat bro RS n ibu munirah....mari kita ambil segala nasihat n pengalaman dari RS n Ibu Munirah. mereka ini 'senior' yng berpengalaman dalam hidup...

saayang ibu munirah n RS....Wink

http://izyaninsyirah.blogspot.com

15 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 2:43 pm

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
indah wrote:
munira alhashimi wrote:Assalammualaikum anak2.
Saya hadir disini atas saranan seorang sahabat. Katanya jadilah sebagai ibu buat
anak2 di sini. Harap anak2 sudi berbicara dan berhandai2 dengan ummi.
Salam hurmat dan kasih buat anak2 semua.


Alhamdulillah.. bolehlah saya berkongsi2 dengan ibu.. boleh juga bertanya pendapat nanti.. saya pun InsyaAllah akan menjadi seorang ibu... bulan 12 ni... bolehla saya tanya apa-apa kalau saya ade kemusykilan... Saya bakal ibu... memang perlukan pembimbing... Smile

Oh..terima kasih kerana sudi menerima kehadiran ibu/ummi.
jangan lupa jaga kesihatan, semoga baby di dalam juga turut sihat.
Moga sentiasa di perliharakan Allah sepanjang kehamilan hingga selamat melahirkan dan seterusnya....ameen.

16 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 2:51 pm

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
izyan insyirah wrote:assalamualaikum....alhamdulillah...bertambah lagi forumer dalam forum al insyirah ni...

selamat datang buat bro RS n ibu munirah....mari kita ambil segala nasihat n pengalaman dari RS n Ibu Munirah. mereka ini 'senior' yng berpengalaman dalam hidup...

saayang ibu munirah n RS....Wink

Salam Yan...
Terima kasih sudi menyapa ibu. I love u too.
ibu pun masih menimba ilmu. Anak2 semua pun harap tidak lokek ilmu terhadap ibu. Ibu cuma ada pengalaman yg dapat dikongsi bersama.

Kepada Pak RS..
Moga RS bolih jadi bapa yg pengasih terhadap anak2 di sini.

17 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 3:12 pm

dheadz


Admin
Admin
Salam, selamat datang buat semua sehabat2, kenalan2, ahli2 baru sekalian.... Alhamdulillah, bertambah lagi ahli forum Al-Insyirah.

Sudi-sudikanlah berkongsi ilmu, berforum, luahkan pendapat/pandangan apa yang boleh... di sini, semoga kita semua mendapat manfaat darinya, bersama. Terima kasih.


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

18 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 5:05 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
munira alhashimi wrote:Assalammualaikum anak2.
Saya hadir disini atas saranan seorang sahabat. Katanya jadilah sebagai ibu buat
anak2 di sisi. Harap anak2 sudi berbicara dan berhandai2 dengan ummi.
Salam hurmat dan kasih buat anak2 semua.

ahlan wasahlan ibu munirah....
semoga dengan kehadiran ibu dan bro RS dapat memeriahkan lagi forum ni... Very Happy

19 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 6:52 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Saya sokong.. saya setuju... Smile saya gembira....

http://www.shindah.blogspot.com

20 Re: Sesi Taaruf :) on Wed Aug 12, 2009 11:11 pm

azizul


Admin
Admin
Assalamualaikum, rasanya mcm kenal je dua forumers baru kita ni.... drpd forum Dr Tuah ek? selamat datang , semoga segala ilmu dan pengalaman dapat dikongsi besama - sama dengan kami, yang baru hendak belajar bernafas...


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

21 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 9:39 am

RS^


Ahli Baru
Ahli Baru
Wslm wrm Azizul

Wah tepat tekaan tu, Azizul pun biasa ke sanakah? Smile

Terimakasih dheadz, aysarahanan, indah, azizul & Izyan
yang mengalu2kan kehadiran kami (Bro. & Ummi Munira).

Rasa2nya pertama kali menemukan Admin & Moderator
yang mesra insan & mesra alam Smile

http://carimardhotillah.blogspot.com/

22 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 9:46 am

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Assalammualaikum kepada azizul...
sebenarnya saya belum sempat mengenali azizul.
diharap semuanya sudi menerima kehadiran org2 yg dah berusia.

23 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 11:08 am

insyirah


Moderator
Moderator
Ahlan wasahlan ibu munira dan pak RS Smile

- Tunjukkan kami jalan menjadi hamba Allah yang sentiasa bersyukur, suluhkan kami dengan jalan yang menemukan kami pada Tuhan. Smile Kami umpama anak-anak kecil yang belajar berjalan, masih selalu jatuh dan menangis mencari kekuatan untuk bangkit semula. Smile

- Ibu munira ni asalnya dari mana ya?

- Pak RS lokasi di Muar, mana yer? Ada sahabat tinggal di Pagoh. Very Happy


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

24 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 2:39 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
munira alhashimi wrote:
izyan insyirah wrote:assalamualaikum....alhamdulillah...bertambah lagi forumer dalam forum al insyirah ni...

selamat datang buat bro RS n ibu munirah....mari kita ambil segala nasihat n pengalaman dari RS n Ibu Munirah. mereka ini 'senior' yng berpengalaman dalam hidup...

saayang ibu munirah n RS....Wink

Salam Yan...
Terima kasih sudi menyapa ibu. I love u too.
ibu pun masih menimba ilmu. Anak2 semua pun harap tidak lokek ilmu terhadap ibu. Ibu cuma ada pengalaman yg dapat dikongsi bersama.

Kepada Pak RS..
Moga RS bolih jadi bapa yg pengasih terhadap anak2 di sini.

salam ibu...
kami anak2 muda yg sangat sukakan nasihat berguna dari org2 seperti ibu n bro RS mmg sangat mengalu2kan Ibu n bro dalam forum ni..... Very Happy

http://izyaninsyirah.blogspot.com

25 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 3:02 pm

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
insyirah wrote:Ahlan wasahlan ibu munira dan pak RS Smile

- Tunjukkan kami jalan menjadi hamba Allah yang sentiasa bersyukur, suluhkan kami dengan jalan yang menemukan kami pada Tuhan. Smile Kami umpama anak-anak kecil yang belajar berjalan, masih selalu jatuh dan menangis mencari kekuatan untuk bangkit semula. Smile

- Ibu munira ni asalnya dari mana ya?

- Pak RS lokasi di Muar, mana yer? Ada sahabat tinggal di Pagoh. Very Happy

Assalammmualaikum insyirah..
terimakasih menyambut kedatangan ibu, orang johor.
nak lokasinya...kena pm ibu. Sebab ibu dah lari jauh2 kerana takut dijejaki.

26 Re: Sesi Taaruf :) Today at 5:57 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum