Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Sesi Taaruf :)

Go to page : Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 2]

1 Sesi Taaruf :) on Fri Feb 01, 2008 9:36 am

insyirah


Moderator
Moderator
First topic message reminder :

Assalamualaikum whb Smile

Alhamdulillah berjumpa di rumah baru. perabot baru, cuma ahlinye je lama Embarassed
InsyaAllah dah tegur-tegur... sapa menyapa di ruangan forum tapi x penah tau pula asal usulnya, duduk mana, anak siapa, background, keje ke study, dah kawen ke belum, blaja katner... heheh... Harap2nya sudi-sudi la taarufkan diri masing2. Tak sempat nak kenal. Tiadalah kemanisan dalam ukhuwwah andai kita saling mementingkan diri, tiadalah kasih dari Allah andai tidak mengasihi saudaranya spt diri sendiri Smile

Nama: Insyirah [nama ni lg glemer dr nama yg tertera dlm ic] Embarassed
Umur: 18 tahun [hidup 18 tahun ni, apa ye bakti pada antum..] Embarassed
Status: Er... student pun bukan, pekerja pun bukan.. Kira penganggur la kot Embarassed

InsyaAllah, skrg ni duduk rumah. Belajar untuk sabar sebelum belajar nak hidup Smile
Dan sedang mencari maklumat ttg penerbitan buku untuk memasarkan karya-karya pelajar2 di Mesir untuk memasuki pasaran Malaysia. InsyaAllah Smile

Ukhuwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah Wink


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

26 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 5:36 pm

RS^


Ahli Baru
Ahli Baru
insyirah wrote:Ahlan wasahlan ibu munira dan pak RS Smile



- Pak RS lokasi di Muar, mana yer? Ada sahabat tinggal di Pagoh. Very Happy


Jazakillah insyirah Smile

Antara Pt. Bunga dengan Sg. Mati. Bro. pernah beberapa bulan kerja
di Ladang Herba, Pagoh.

Sejuk hati memandang insyirah yg berpurdah Smile

http://carimardhotillah.blogspot.com/

27 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 8:01 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
seronoknyer dah ramai orang kat sini....cheers

hehehe sejuk hati,kaki,tangan,jantung..tgok dek syirah berpurdah..hehe
Razz

28 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 9:46 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Ibu Munira:

Insya Allah kalau ibu tak selesa bersembang secara terbuka di sini, nnt saya pm pada ibu yer. Wink (takde orang jeles ke ni? hehehe, maklum la ibu kepada semua anak-anak di sini) Very Happy ummi saya 47 dan abi pula 48 tahun, hampir-hampir sebaya dengan ibu Munira.

Pak RS:

RS macam stand for Raudhatus Sakinah aje Very Happy
Owh ladang herba, kalau tak salahnya area batu pahat ke? Sebab sahabat praktikum katanya di kilang herba, ke kilang rempah Rolling Eyes (keliru pula) Cadangnya nak bercuti ke Johor akhir tahun ni, apa tempat-tempat yang menarik yer di Johor? Smile

Kak Aysa:

Ni akak ni nak kena gigit dengan Syirah la tuh. Embarassed
Kalau tengok Kak aysa bukan setakat sejuk hati, kaki, tangan, jantung malahan sejuk perut ibu mengandung. Ngeeee... Kan kan kan. Anak solehah, permata yang paling berharga. Wink


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

29 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 10:17 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
nanti kitaorang nak gie raya umah ibu munira dan abi RS..

sedia2 tau..hehehe..

hati2 dengan aadek syirah..nanti die bawak bekal untuk di tapau..hikhik Razz

adek comel jangan marah naa..nanti kasi potong duit laye.... Razz

30 Re: Sesi Taaruf :) on Thu Aug 13, 2009 10:30 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Haih, kak Aysa ni tak malu mintak wit rayaaaaa... Razz

Mana ada saya nak mintak duit raya, saya nak makan kuih raya jer... Hihi lepas eidfitri ni mesti 'berat' nak puasa semula kan kak, bahang kuih raya, umah terbuka dan macam-macam lagi akan menambahkan berat badan. Huhuhu... Puasa sebulan, raya pun nak sebulan. Alahai... Tapi kalau di negara Arab kan raya ni biasa-biasa je kan, solat raya ke 'kunci'nya kegembiraan bagi perayaan kan! Very Happy

saya bawa bekal nak tapau nih ibu sebab... ibu di selatan tanah air, saya di utara. Sementara dalam perjalanan nak balik rumah, dah lapar semula. Embarassed Jadi, bagus juga cadangan kak Aysa untuk tapau apa yang patut. Very Happy Untuk Kak aysa lagi lah tapau banyak (lagi ibu munira kene hati-hati tau) sebab kak aysa lagi jauh nak balik tempatnya, kena merentas lautan.. hik hik hik Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

31 Re: Sesi Taaruf :) on Fri Aug 14, 2009 9:39 am

RS^


Ahli Baru
Ahli Baru
insyirah wrote:[color=indigo]Ibu Munira:

Insya Allah kalau ibu tak selesa bersembang secara terbuka di sini, nnt saya pm pada ibu yer. Wink (takde orang jeles ke ni? hehehe, maklum la ibu kepada semua anak-anak di sini) Very Happy ummi saya 47 dan abi pula 48 tahun, hampir-hampir sebaya dengan ibu Munira.

Pak RS:

RS macam stand for Raudhatus Sakinah aje Very Happy
Owh ladang herba, kalau tak salahnya area batu pahat ke? Sebab sahabat praktikum katanya di kilang herba, ke kilang rempah Rolling Eyes (keliru pula) Cadangnya nak bercuti ke Johor akhir tahun ni, apa tempat-tempat yang menarik yer di Johor?

Bila insyirah sebut Ummi 47 & Abi 48, saya tersedar insyirah sebaya anak saya
yang sulong, lelaki; nak direkomenkan pada insyirah banyak lagi yang perlu
di'touch-up' agar soleh.

RS = Reliable Simple; Reliable pasal banyak simpan rahsia pengakuan kisah benar
insan2, Simple tu tak cerewet, sedia bertimbangrasa terhadap insan & jarang pakai yang smart2 Smile

Wah siapa nama Sahabat insyirah tu, mungkin dia praktikum masa saya masih
bekerja di sana, antara Mac - Sept. 2008. Jika ladang tu di Pagoh(memang
ada kilang rempah ratus brand 'Mak Siti' & kilang herba brand 'CT Herbs')
di masih area Muar, cuma memang bersempadan dengan Batu Pahat.

Tempat menarik jika di Muar/Tangkak, Air Terjun Gunung Ledang sebab ini
yang saya & famili rajin berkunjung; jika di Kota Tinggi (tempat mertua),
Air Terjun Kota Tinggi, Tg Balau & Batu Layar; jika di JB ada Zoo, tapi
saya & famili pun tak sampai lagi, Zoo Melaka kami dah pi.

Mungkin Ummi Munira boleh ulas tempat2 menarik yg lain sebab saya rasa Johor
macam kurang tempat menarik berbanding dengan Melaka.

aysarahanan nak mai Raya dipersilakanlah; ziarah menziarah tu memekarkan
silaturrahim.

http://carimardhotillah.blogspot.com/

32 Re: Sesi Taaruf :) on Fri Aug 14, 2009 10:55 am

insyirah


Moderator
Moderator
Sahabat Insyirah namanya Salmi, praktikum dari UUM.
Orang pagoh tetapi sekarang duduk di Batu Pahat untuk praktikum, tak tahu pula kilang rempah apa. Terlupa nak tanya, haritu dia ada bagitau praktikum di sana baru beberapa hari terus ada event. Smile Memang menguji sungguh segala skill yang dipelajari. Bahagian marketing kan sedikit advance bagi perempuan.

Ummi saya selalu cakap teringin nak ke Mersing Very Happy


Owh, kira pangkat "abah/ayah/abi" la yer. Saya 19 tahun, sebaya ye. Boleh panggil abah la ni sebab anak pun dah besar. Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

33 Re: Sesi Taaruf :) on Fri Aug 14, 2009 12:35 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
bro RS dh jumpa calon menantu ke??ehehehehe....

http://izyaninsyirah.blogspot.com

34 Re: Sesi Taaruf :) on Mon Aug 17, 2009 7:04 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
munira alhashimi wrote:Assalammualaikum anak2.
Saya hadir disini atas saranan seorang sahabat. Katanya jadilah sebagai ibu buat
anak2 di sisi. Harap anak2 sudi berbicara dan berhandai2 dengan ummi.
Salam hurmat dan kasih buat anak2 semua.
Assalamualaikum...
Terima kasih.. akhirnya kak daftar juga.. Alhamdulillah...

http://www.umaruddin.blogspot.com

35 Re: Sesi Taaruf :) on Mon Aug 17, 2009 7:14 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamaualaikum...
Saya pun nak kena kenalkan diri ke? Rasa2nya tak perlu kot.. ada kat sini pun sepintas lalu aje.. Beri saranan bila perlu sahaja..

http://www.umaruddin.blogspot.com

36 Re: Sesi Taaruf :) on Tue Aug 18, 2009 9:10 am

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
umaruddin wrote:
munira alhashimi wrote:Assalammualaikum anak2.
Saya hadir disini atas saranan seorang sahabat. Katanya jadilah sebagai ibu buat
anak2 di sini. Harap anak2 sudi berbicara dan berhandai2 dengan ummi.
Salam hurmat dan kasih buat anak2 semua.
Assalamualaikum...
Terima kasih.. akhirnya kak daftar juga.. Alhamdulillah...

Waalaikumsalamwarahmatullah..Umar..
Ye..terima kasih.. baru lah akak ternampak Umar.

37 Re: Sesi Taaruf :) on Tue Aug 18, 2009 12:08 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
umar sepintas lalu??... x kut.. ehehe.. Umar memang rajin ke sini kan...

http://www.shindah.blogspot.com

38 Re: Sesi Taaruf :) on Tue Aug 18, 2009 3:53 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
indah wrote:umar sepintas lalu??... x kut.. ehehe.. Umar memang rajin ke sini kan...
Assalamualaikum..
Kerap ziarah.. cuma sepintas lalu... paling lama 30 min..
Masih nak kena taaruf ke?

http://www.umaruddin.blogspot.com

39 Re: Sesi Taaruf :) on Mon Aug 24, 2009 11:42 pm

Mahfuzah


Ahli Baru
Ahli Baru
Wah, kak Insyirah ramai peminat la... Laughing

40 Re: Sesi Taaruf :) on Tue Aug 25, 2009 12:33 am

azizul


Admin
Admin
Very Happy , hahaha... sapa yg nak pinang cik adik kita ni bertuah, sebab tak perlu hantaran Razz heheh..

Assalamualaikum, salam perkenalan salam muhibbah, semoga Allah meredhai perkongsian ilmu kita !


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

41 Re: Sesi Taaruf :) Today at 7:35 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 2]

Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum