Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Google: as an 'Online Dictionary'.

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Google: as an 'Online Dictionary'. on Wed Apr 09, 2008 11:48 am

dheadz


Admin
Admin
Amik dari forum lain.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalau korang mencari makna sesuatu perkataan, boleh saja gunakan Search Engine Google untuk dapatkan makna @ definisi perkataan tu. Camni caranya.

1. Buka Search Engine: Google dan masukkan perkataan : "Define cookies" dan tekan butang search. Perkataan "Define" perlu diletakkan dahulu sebelum perkataan yang hendak dicari maksudnya - "Cookies". Ini sebagai contoh... Korang boleh gantikan "Cookies" tu kepada perkataan lain.

2. Klik kat link pertama yang Google cadangkan, pada link di sebelah gambar buku berwarna biru (gambar kamus agaknya ni ).




3. Taraaa... definisi untuk perkataan tu disenaraikan sekarang.



Tapi, untuk bahasa inggeris je la. Untuk Bahasa Melayu, aku pun tak tau lagi.

Selamat mencuba.


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

2 Re: Google: as an 'Online Dictionary'. on Wed Apr 30, 2008 12:52 pm

haziman


Ahli Senior
Ahli Senior
maklumat yang bagus ni..kalau ada lagi share lah lagi

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum