Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Salam semua

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 4]

1 Salam semua on Fri Jan 25, 2008 9:22 pm

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
First topic message reminder :

Assalamualaikum..

saya datang kembali di ruang baru..
saya masih menggunakan nama lama tapi ada penambahan sedikit sbg kelainan..
saya susah betul la nak online wp di tempat keje ada internet...


anyway admin and the rest...
Gud Luck..majukan Insyirah utk semua..
saya tidak dpt lagi mperjuangkan Insyirah secara nyata dan aktif..
tp perjuangan tetap dan kekal dlm hati...


I love you


51 Re: Salam semua on Tue Nov 18, 2008 2:10 pm

dheadz


Admin
Admin
Salam Avar, apa khabar sekarang? Apa cerita terbaru, ceritalah sikit...

Keje sekarang ni mmg payah dicari, tak macam dulu2. Jadik, pada mereka yg dah ada keje tu............ selamat bekerja. Very Happy

Jom join topik lain Avar..


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

52 Re: Salam semua on Tue Nov 18, 2008 9:18 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
avar_counselor wrote:Salam..
huhuhu..saya gagal dalam exam tu!
nanti usaha lagi..sekarang lebih selesa dengan keja lama..
interview sebagai HR saya kena tolak sbb alasan yang tertentu...
susah jugak carik keje kan? heheheh
Assalamualaikum..

Mula2 sekali.. baru lepas harijadikan.. x ingat le.. Anyway
Selamat Harijadi
Moga dipanjangkan umur lagi
Dimurahkan rezeki
Sentiasi diberkati
Dalam Lindungan Illahi

Kedua.. nape kena tolak kerje HR... kan kerja tu mencabar.. nak pulak sekarang nak ada ramai motivator atau berlatarbelakangkan bidang ilmu jiwa?

Wassalam

http://www.umaruddin.blogspot.com

53 Re: Salam semua on Wed Nov 19, 2008 8:52 am

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Erm... sokong Umaruddin.. memang kerja HR mencabar kan.. saya tengok Kak HR kat company saya ni... pening la jugak.. lagi-lagi bila nak gaji... dengan orang mintak cuti..

http://www.shindah.blogspot.com

54 Re: Salam semua on Thu Nov 20, 2008 12:33 pm

dheadz


Admin
Admin
Avar tolak, mesti dia ada alasan yg menyebabkan dia buat camtu tu. Ada la tu... Smile

Keje kat mana2 pun, bhgn mana pun, rasanya semua mencabar. Adakalanya orang lain nampak mungkin secara fizikal seseorang itu tak berapa banyak bergerak, buat tugas berat atau mencabar, tetapi kalau dikira dari segi pemikiran, apa yg perlu difikirkan untuk buat, selesaikan itu ini, lagi mecabar rasanya berbanding yg secara fizikal.


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

55 Re: Salam semua on Tue Jan 27, 2009 10:47 pm

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
Assalamualaikum...

saya kembali lagi! heheheh
more update tentang kehidupan saya...saya masih keja di company yang sama..
20hb januari yg lepas..saya ada interview Pegawai Psikologi Gred 41 panggilan SPA cawangan Sarawak. ALhamdulillah saya diberi peluang sekali lagi untuk mencuba dan ini kali pertama saya interview untuk kerajaan...Semoga saya mendapat pekerjaan ini. Salah seorang interview ada bagitahu vacancy tersebut untuk Jabatan kebajikan...tak sabar tunggu 2hb Mac untuk tahu keputusan tu....hehhe Doakan saya ok!

56 Re: Salam semua on Wed Jan 28, 2009 11:14 am

umaruddin


Moderator
Moderator
Wa alaikumussalam Warah matullah

Insya Allah... kerap panjangkan munajat pada Allah.... kalau dah termaktub rezeki tu ada... Alhamdulillah

http://www.umaruddin.blogspot.com

57 Re: Salam semua on Sun Feb 22, 2009 7:48 pm

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
Thanks..saya baru jer exam PTD kelmarin..tough betol

58 Re: Salam semua on Mon Feb 23, 2009 9:11 am

dheadz


Admin
Admin
Avar, semoga selamat semuanya. Kalau ada masa, bolehlah jenguk2 topik lain ye. Very Happy


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

59 Re: Salam semua on Wed Apr 29, 2009 11:58 pm

uwais


Ahli Baru
Ahli Baru
Assalamualaikum semua... Very Happy
Saya Uwais(bukan nama sebenar ye Very Happy )
tolong beri tunjuk ajar

60 Re: Salam semua on Tue May 05, 2009 10:12 am

dheadz


Admin
Admin
salam perkenalan uwais... apa khabar? dari mana ni?

banyak yg boleh kita bincangkan bersama kat sini, jom jenguk topik lain.


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

61 Re: Salam semua on Tue May 05, 2009 3:37 pm

syafinur


Ahli Aktif
Ahli Aktif
salam sume......wah lamanya tak masuk forum nie.... apa khabar sume? Alhamdulillah sy dpt sambung blajar kat matrikulasi labuan.... Doakan sy berjaya ya.

62 Re: Salam semua on Fri May 22, 2009 12:37 pm

azizul


Admin
Admin
Allah... demo ke labuan?
urm,.. ati2 no... jgan terpikat tak mo balik umah doh la...

http://al-insyirah.forummotion.com

63 Re: Salam semua on Sun Jun 28, 2009 11:25 pm

normyislam


Ahli Senior
Ahli Senior
salam..
Huuu.... kadang2 sy tertanya-tanya kenapa forum ini macam kurang aktif (kecewa sebenarnya..huuuhuu) bagi sy, sayang sekali dah ada ruang perbincangan tetapi tak digunakan sepenuhnya. mungkin kerana jumlah forumers yg masih belum cukup ramai. yang ada tak semua aktif pula.
tiap2 kali online selalu sorang2 kat sini. kalau ada yg post thread pun tak ramai yg rajin nak balas..(antara punca tak semangat nak mulakan thread walaupun ada topik) maaflah, kalau post sy ni mcm tak patut ja..sorry ya.
bagi sy, nak kekalkan forum ni terletak pd bahu semua ahli2nya.. sedikit sebanyak cubalah tarik lebih ramai forumers, sebab bila ramai forumers especially yg aktif, banyak manfaatnya.
tak kiralah cr apa pun macam letak link kat blog ke, antara kawan2 ka..main peranan masing2.
Atau sendiri pun tak nak ambil tahu lagi..?
Sekali lagi mohon maaf kalau ada menyinggung mana2 pihak.

http://normyislam.blogspot.com

64 Re: Salam semua on Mon Jun 29, 2009 2:58 am

dheadz


Admin
Admin
Salam semua yang melawat topik ni.

Setuju dengan apa yang Normyislam katakan, kejayaan... kemajuan sesuatu forum itu terletak pada ahli2 nya.


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

65 Re: Salam semua on Wed Jul 01, 2009 12:21 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Assalamu'alaikum whb...

Iya Normyislam, apa yang diperkatakan oleh awak tu memang ada benarnya. Kalau forum lama memang ramai ahli yang aktif tetapi bila dah pindah ke forum yang baru, ahli-ahli lama yang terdahulu (forum lama) ramai yang dah tak aktif. Mungkin faktor-faktor kesibukan belajar dan sebagainya. Smile

Saya sendiri pun kebelakangan ini jarang masuk ke Al-Insyirah kerana demam (harini hari ke 14 saya demam). Insya Allah, kalau awak ada nak masukkan apa-apa saja, silakan masuk saja. Jangan mengharapkan respon dari yang lain sebaliknya diri sendiri menggerakkan apa yang ingin kita gerakkan. Insya Allah, lama-lama nanti orang akan mula merasa keistimewaan forum ini. Smile

Erti Hidup Pada MEMBERI. Very Happy

p/s: Our admin sedang merencanakan 'sesuatu' untuk Al-Insyirah. Razz

Insya Allah, kita tunggu admin untuk mewar-warkan pada yang lain Wink


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

66 Re: Salam semua on Wed Jul 01, 2009 10:43 pm

dheadz


Admin
Admin
Betul kata Insyirah tu, jika ada apa2 yang hendak diutarakan, postkan saja. Sama2 kita menyumbang ke arah kebaikan semua. Wink


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

67 Re: Salam semua on Sun Aug 02, 2009 5:57 pm

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
Salam Semua..

Saya memohom maaf atas tidak aktif dalam posting ke forum ini. Dan saya kembali bukan lagi sekadar menjenguk..tetapi bersama-sama anda memperjuangkan forum ini. Very Happy

update pasal diri saya..selama setahun lebih saya bekerja di sebuah company Cina dalam bidang perniagaan..akhirnya saya membuat keputusan resign kerana saya sudah menemui sebuah kerjaya yang saya idanmkan.hehehe..tak lain tak bukan...Kaunselor la!
hehehehe...saya memulakan tugasan besok..3hb. hehehe excited betol yer..

Thanks dengan segala sokongan anda

68 Re: Salam semua on Sun Aug 02, 2009 10:40 pm

dheadz


Admin
Admin
Alhamdulillah, ramai juga yang mula menjenguk kembali. Avar salah seorang darinya.

Sedar tak ksedar, sudah setahun Avar bekerja dan sekarang, dah dapat kerja yang diidamkan ye. Baguslah tu...

Saya pun excited gak ni, esok bulan baru, hari pertama bekerja dalam bulan baru... banyak benda nak kena buat ni, dah terbayang dalam fikiran dah ni.... eheh.. Very Happy


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

69 Re: Salam semua on Mon Aug 03, 2009 5:45 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Wah.. avar pun dah kembali.. saya pun nak kembali juga la.. ehehe.. saya je yang x tukar kerja lagi.. ehehe.. sbb same la mcm avar.. sbb dah jumpa kerja yang saya suka @ minat.. Smile

http://www.shindah.blogspot.com

70 Re: Salam semua on Mon Aug 03, 2009 11:40 pm

dheadz


Admin
Admin
indah wrote:Wah.. avar pun dah kembali.. saya pun nak kembali juga la.. ehehe.. saya je yang x tukar kerja lagi.. ehehe.. sbb same la mcm avar.. sbb dah jumpa kerja yang saya suka @ minat.. Smile
Tak tukar kerja lagi? Lain macam jer bunyinya tu. Hmmm... scratch

Selamat kembali, mari berforum ramai2.... sunny


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

71 Re: Salam semua on Tue Aug 04, 2009 8:56 am

insyirah


Moderator
Moderator
Welcome back Sis Avar and Sis Indah Smile

Semoga sama-sama bersama menceriakan Al-Insyirah. Rindu la dengan semua... Smile


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

72 Re: Salam semua on Tue Aug 04, 2009 3:16 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
xdela.. maksudnyer.. dr lepas grad.. sampai la skrg... x pernah tukar kerja mana2 lagi.. stay as developer... Smile

http://www.shindah.blogspot.com

73 Re: Salam semua on Tue Aug 04, 2009 5:09 pm

azizul


Admin
Admin
Assalamualaikum,
hahah , alhamdulillah ramai yang dah kembali join , cakap pasal kerjaya. azizul pun dah menceburi ke bidang motivasi kot... skarang ni dah dapat 3 jemputan as motivator..agak penat jugalah... Very Happy


_________________
http://al-insyirah.forummotion.com

74 Re: Salam semua on Tue Aug 04, 2009 5:17 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Wah.. seronoknyer... azizul dah jd motivator... azizul skrg kat mana? boleh akak tahu?

http://www.shindah.blogspot.com

75 Re: Salam semua on Tue Aug 04, 2009 7:38 pm

avar_counselor


Ahli Senior
Ahli Senior
selamat datang semua...hehehe..
wah..best la jd motivator

76 Re: Salam semua Today at 7:33 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum