Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Bagaimana nak bezakan antara post baru dan lama?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

haziman


Ahli Senior
Ahli Senior
ni minta tolong selesaikan masalah aku..tiap2 kali aku masuk forum ni,macam mana aku nak bezakan antara new post dengan yang lama..pasal tak ada pun perbezaan apa2 dari segi warna atau bentuk..

EDIT:
Saya dah tukar sikit tajuk topik ni, biar semua senang faham.
sunny

dheadz


Admin
Admin
haziman wrote:ni minta tolong selesaikan masalah aku..tiap2 kali aku masuk forum ni,macam mana aku nak bezakan antara new post dengan yang lama..pasal tak ada pun perbezaan apa2 dari segi warna atau bentuk..

Ada perbezaan sebenarnya Haziman. Cuba tengok kat screen shot bawah ni.

Kita akan nampak icon/button berwarna oren di sebelah nama sesuatu bahagian (section/category). Ini menunjukkan yang di dalam bahagian tersebut terdapat post terbaru yang belum dibaca. Bagi bahagian yang tidak mengandungi post terbaru, kita akan nampak icon/button itu tidak berwarna.

Post2 baru, sejak dari seseorang user 'login terakhir' juga boleh dilihat dengan menekan link 'view posts since last visit', seperti yang dibulatkan dengan warna merah.

Harap itu membantu, selamat berforum.

sunny

haziman


Ahli Senior
Ahli Senior
ya,sepatutnya macam tu tapi aku punya tempat tak kuar macam tu..seperti aku tulis.tiada perbezaan dari segi bentuk atau warna..

nanti aku cuba "view posts since last visit" thks pikor

azizul


Admin
Admin
maybe ada masalah dengan cookies ... tapi setahu azizul.. phpbb takde masalah dengan cookies... minta tukar PC kot... hehehe

http://al-insyirah.forummotion.com

haziman


Ahli Senior
Ahli Senior
minta tukar pc?aduh,sakit kepala macam ni Laughing Sad

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum