Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya
Similar topics

    You are not connected. Please login or register

    TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!)

    View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

    1 TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Tue Jan 15, 2008 5:17 am

    haziman


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    OP UP TAHAN LAMA
    org kata pkai line lg save dr d prepaid..
    tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
    top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan
    tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,
    hantar brape juta sms skalipun..

    mgkin rezeki aku aritu, pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku,
    dia ajr camner nk crossing account,
    coz dia keje kt bhgn System Development maxis.
    kekdg aku tlg gak memember trdekat top up,
    tp amik untung sket aar..

    Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg,
    tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor,
    coz system akanauto detect & batal no korg.

    timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb
    keatas dlm kul 3am keats.
    coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene
    try&error.

    1) beli topup RM 10...gesek & ready.

    2)korg type <**REC 10 ><space> <CROSS> , then send to 09901

    3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.

    4)pastu korg type <**REC 10><space> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902

    5)pastu diorag akn reply "insert urtopup num", so korg type 14 digit
    topup number yg korg beli cntohnya ;

    01234567891023> <space> <forever charge> send to 09903

    6)tak lama pastu diorg akn reply ;

    "tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yg punya?

    msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai
    seumur idup plak!!

    bnyk cantik muka kau"

    hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu..
    kecik ati aku..

    kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dpd di atas dlm pelbagai bahasa,
    blh menitik air mata beb..
    dahla, penat plak menipu nih..

    pi sambung buat keje..
    slm maju jaya.. Smile




    Laughing Laughing Surprised Surprised sunny cyclops cyclops rendeer rabbit geek



    affraid lol! kesian korang kan

    2 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Tue Jan 15, 2008 9:58 am

    dheadz


    Admin
    Admin
    Waduh... torkono kek Den. Mad

    3 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Tue Jan 15, 2008 10:20 am

    afiqa humaira


    Ahli Baru
    Ahli Baru
    habis mati den cayo ckp ekau...

    hei.... Twisted Evil

    4 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Wed Jan 16, 2008 3:21 pm

    fazley


    Ahli Junior
    Ahli Junior
    lahabau org melake ckp...ingatkn btl2....hehehehe...

    5 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Thu Jan 17, 2008 10:56 am

    dheadz


    Admin
    Admin
    Rileks2.. jangan mare2, nanti cepat tue.
    Artikel ni mmg santai...


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    6 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Thu Jan 17, 2008 1:42 pm

    syafinur


    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    mmg santai pun....lg pun ramai gak yg dpt mesej mcm nie

    7 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Thu Jan 24, 2008 3:19 am

    fazley


    Ahli Junior
    Ahli Junior
    hehehe....x marahlah...seronok gak..mmg santai abih

    8 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Wed Jan 30, 2008 12:33 pm

    traxx_racer


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    weh.. aku dh try.. mmg dpt...
    haziman.. ko mkn sorg je ek..
    x payah la kata tipu.. sdgkn betul..

    9 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Wed Jan 30, 2008 1:06 pm

    dheadz


    Admin
    Admin
    traxx_racer wrote:weh.. aku dh try.. mmg dpt...
    haziman.. ko mkn sorg je ek..
    x payah la kata tipu.. sdgkn betul..
    Apa yang ko dapat traxx?

    10 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Wed Jan 30, 2008 4:37 pm

    traxx_racer


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    top up utk sebulan

    11 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Wed Jan 30, 2008 5:14 pm

    dheadz


    Admin
    Admin
    Betul ke ni? Kalau ikutkan artikel post pertama tu, macam lawak jer bunyinye.

    Berapa ko dapat?


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    12 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Thu Jan 31, 2008 2:57 pm

    traxx_racer


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    ko tnya r haziman.. dia yg post.. kenapa dia nk sorok2?

    13 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Thu Jan 31, 2008 5:05 pm

    dheadz


    Admin
    Admin
    Aik... korang ni berlakon ke hape? Ke ko yang tak bace post tu sampai habis traxx?
    Ada sapa2 lagi yang dah berjaya macam traxx?


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    14 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Fri Feb 01, 2008 9:15 am

    insyirah


    Moderator
    Moderator
    Mcm x leh caye je.. lakonan kot... huhuhu... Rolling Eyes


    _________________


    "Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

    .:: HaRuMaN MaWaR ::.

    15 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Sun Feb 03, 2008 4:28 pm

    haziman


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    pandai pula traxx baut lawak..ko jangan nak tipu..

    16 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Sun Feb 10, 2008 9:49 pm

    traxx_racer


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    wo.. x caya wat r..
    klw dh dapat bru nk caya...
    test r..

    17 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Thu Feb 21, 2008 2:49 pm

    fazley


    Ahli Junior
    Ahli Junior
    traxx_racer wrote:ko tnya r haziman.. dia yg post.. kenapa dia nk sorok2?

    ko biar btl traxx...hehehe

    18 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Sun Feb 24, 2008 1:12 am

    traxx_racer


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    betul beb..
    x caya tnya r aku..

    19 Re: TOP UP TAHAN LAMA(serios beb!!) on Wed Jun 17, 2009 1:37 pm

    normyislam


    Ahli Senior
    Ahli Senior
    ahaa... nak tergelak baca post2 kat sini.. king
    suggestion, pakai jer upax, kalau still umur bwh 25 la..heheh
    xyah pening2 pikir tempoh kredit. murah pun murah.ngee~

    http://normyislam.blogspot.com

    Sponsored content


    View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

    Similar topics

    -

    » Tamang Lama.....China

    Permissions in this forum:
    You cannot reply to topics in this forum