Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Program Ramadhan 1431H

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Program Ramadhan 1431H on Tue Aug 17, 2010 5:43 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Assalamu'alaikum warahmatullah.

Salam Ramadhan el-Mubarak.

Alhamdulillah, sudah masuk hari ke-7 berpuasa dan insya Allah baru berpeluang war-warkan program Ramadhan @ Al-Insyirah. Maaf ye, program kali ini tidak diberitakan lebih awal kerana berbincang dengan Admin dahulu. Alhamdulillah, sedikit perubahan dilakukan untuk program Ramadhan kali ini.

Program Ramadhan 1431H / 2010.

Kali ini, sengaja mencungkil bakat-bakat para sahabat yang berkumpul di medan Al-Insyirah, mungkin ada di antara kita punya bakat terpendam.

Sahabat-sahabat dijemput untuk menulis:

[1] Artikel
[2] Jurnal
[3] Diari / Catatan
[4] Cerpen
[5] Cerpen Bersiri

berkisar tentang Ramadhan dan mesti bermotifkan ungkapan "Keistimewaan Ramadhan" bagi jurnal dan artikel mestilah karya asal ditulis sendiri oleh penulis (BUKAN COPY & PASTE) dan bentuk-bentuk karya kreatif lain juga mestilah ditulis sendiri, selain bersuka ria di bulan Ramadhan dengan pemborosan dalam sedeqah dan mengadakan jamuan berbuka, mari kita manfaatkan sedikit kelebihan yang ada pada kita. Catatan dalam bentuk diari mungkin boleh menggunakan pengalaman sendiri mahupun karya fiksi (rekaan semata-mata).

SYARAT.

[1] Terbuka kepada SEMUA ahli berdaftar di dalam ruangan forum Al-Insyirah.

[2] Setiap penyertaan perlu membuka satu NEW ENTRY di ruangan SANTAI dengan menggunakan tajuk (cth):-

Program Ramadhan < space > Pilihan < space > Tajuk

[P.R Cerpen] : Selembut Kasih Ramadhan

[P.R Diari] : Ramadhan Terindah

[P.R Jurnal] : Memperkasakan Iman dengan Ramadhan

* P.R singkatan kepada Program Ramadhan * Smile

[3] Tarikh akhir adalah 17 September 2010

Ada sebulan ni... Cerpen bersiri boleh tulis hari-hari. Hehe. Macam diari tapi lebih kepada santai - kreatif.



Penyelaras Program Ramadhan Al-Insyirah,
Insyirah.


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

2 Re: Program Ramadhan 1431H on Thu Aug 19, 2010 10:52 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
macam best tapi..diri ini tidak berbakat... Smile


_________________
"Jika dunia ini persinggahan, mengapa tidak kita banyakkan bekalan untuk meneruskan perjalanan? Kerana kita cuma ada satu persinggahan."

3 Re: Program Ramadhan 1431H on Thu Aug 19, 2010 12:45 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Kak Aysa, syira tengok tulisan akak dalam blog pun menarik Smile Santai je, dan program ni pun memang nak mencungkil bakat-bakat terpendam Wink


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

4 Re: Program Ramadhan 1431H on Fri Aug 20, 2010 10:23 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
syira..blog merapu akk tu ke?kikiki..
kalau yang tu masih belum boleh di iktiraf..

insyaAllah masih ramai lagi penulis muda yang berbakat,tak lama lagi muncul la tu.
Smile


_________________
"Jika dunia ini persinggahan, mengapa tidak kita banyakkan bekalan untuk meneruskan perjalanan? Kerana kita cuma ada satu persinggahan."

5 Re: Program Ramadhan 1431H on Mon Aug 23, 2010 2:43 pm

umaruddin


Moderator
Moderator
Assalamualaikum...
Ide yg amat baik.. InsyaAllah ada yg berminat.
Agak di luar batasan kemampun saya untuk menyumbang.


_________________
http://www.umaruddin.blogspot.com

6 Re: Program Ramadhan 1431H Today at 5:54 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum