Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya
Similar topics

    You are not connected. Please login or register

    Peraduan meneka gambar.

    Go to page : 1, 2  Next

    Go down  Message [Page 1 of 2]

    1 Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 2:13 am

    dheadz

    avatar
    Admin
    Admin
    Peraduan meneka gambar, hadiah misteri menanti !!

    Syarat Penyertaan:
    1. Terbuka kepada semua ahli berdaftar forum Al-Insyirah, kecuali Moderator dan Administrator.
    2. Boleh meneka seberapa banyak yang boleh, tetapi hanya 1 tekaan dalam setiap post. Tidak boleh double, triple, quadruple post serentak.
    3. Sesiapa yang dapat meneka jawapan yang tepat terlebih dahulu, dikira sebagai pemenang.


    Nota:
    1. Pertandingan ini dibuka selama 2 minggu sehingga 21hb Ogos.
    2. Pemenang akan diumumkan bermula 22hb Ogos, dan hadiah misteri akan dihantar melalui kurier.
    3. Hanya akan ada seorang pemenang, dan satu hadiah sahaja.


    Inilah sebahagian daripada gambar sebenar yang perlu diteka:





    Bagi mereka yang tidak nampak imej di atas, boleh juga view imej yang sama melalui:
    1. Imageshack, atau
    2. ImageChicken


    Klu:
    1. Terdapat di hampir semua tempat.
    2. Kita melihatnya setiap hari.
    3. Berbagai bentuk, tapi kebiasaannya bulat.


    Gambar apakah itu?

    Selamat meneka. Wink



    Last edited by dheadz on Sun Aug 30, 2009 1:43 pm; edited 3 times in total


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    2 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 9:56 am

    musca01

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    erk...
    mana gambarnya??
    ^v^

    3 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 12:14 pm

    indah

    avatar
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    Stereng Kereta?

    http://www.shindah.blogspot.com

    4 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 3:49 pm

    dheadz

    avatar
    Admin
    Admin
    musca01 wrote:erk...
    mana gambarnya??
    ^v^
    Erk, musca tak nampak ke gambar kat post pertama tu?
    Ni urlnya:

    Code:
    http://illiweb.com/fa/pbucket.gif

    Teruskan meneka. sunny


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    5 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 4:21 pm

    musca01

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    erk...
    erm...
    dheadz...
    x bleh bukak pun link tu...
    hehehe

    ^v^

    6 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 5:25 pm

    aysarahanan

    avatar
    Moderator
    Moderator
    sekali jer kan leh teka.... Smile

    7 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 11:57 pm

    dheadz

    avatar
    Admin
    Admin
    Ait, Aysa terlepas bas ni. Very Happy Semua ahli berdaftar (kecuali Admin dan Mod) boleh teka seberapa banyak kali, tapi sekali teka dalam satu post. Dan juga, tidak boleh double, triple post serentak (sederet). Lepas ahli lain post, baru boleh post semula. Wink

    musca01 wrote:erk...
    erm...
    dheadz...
    x bleh bukak pun link tu...
    hehehe

    ^v^
    Tak boleh lagi? isk isk... ok tidak mengapa, saya dah upload gambar tu ke 2 lagi hosting yang lain. Sila rujuk post pertama.

    Selamat meneka... king


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    8 Re: Peraduan meneka gambar. on Sat Aug 08, 2009 2:32 pm

    musca01

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    key chain????

    ^v^

    9 Re: Peraduan meneka gambar. on Sat Aug 08, 2009 6:14 pm

    aysarahanan

    avatar
    Moderator
    Moderator
    bukan telepas bas mahupon lori la dheadz...tapi saje je nak ingatkan..hehe..

    10 Re: Peraduan meneka gambar. on Sun Aug 09, 2009 2:53 am

    nurul muslimah

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    salam..
    hurmm..nk teka ni...

    jam..

    http://nurulmuslimah.blogspot.com

    11 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 2:12 am

    dheadz

    avatar
    Admin
    Admin
    Hmm... tekalah lagi, takkan sekali jer, tetapi sila ikut syarat2 yang dinyatakan.

    Selamat meneka pada semua. Wink


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    12 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 2:46 am

    izyan insyirah

    avatar
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    biar sy teka..........
    gambar tu adalah JAM....betul???

    http://izyaninsyirah.blogspot.com

    13 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 10:51 am

    musca01

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    hurm..klu tu umum sangat la..
    x leh spesifik lagi skit ke dheadz??
    ^v^

    Cincin??

    14 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 2:38 pm

    dheadz

    avatar
    Admin
    Admin
    musca01 wrote:hurm..klu tu umum sangat la..
    x leh spesifik lagi skit ke dheadz??
    Ok, saya dah letakkan klu ke-3.

    3. Berbagai bentuk, tapi kebiasaannya bulat.

    Mungkin ada berbagai-bagai jawapan, tapi saya mencari jawapan yang tepat.
    Selamat meneka... Wink


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    15 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 7:02 pm

    izyan insyirah

    avatar
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    boleh teka lagi tak?

    JAM DINDING......

    ehehe

    http://izyaninsyirah.blogspot.com

    16 Re: Peraduan meneka gambar. on Tue Aug 11, 2009 4:21 pm

    indah

    avatar
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    Jam tangan

    http://www.shindah.blogspot.com

    17 Re: Peraduan meneka gambar. on Tue Aug 11, 2009 5:41 pm

    munira alhashimi


    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    Assalammualaikum...bolih saya menekanya..?
    Jam dinding. Very Happy

    18 Re: Peraduan meneka gambar. on Tue Aug 11, 2009 10:06 pm

    musca01

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    kenapa ramai sgt yg teka jam??
    huhu..
    hurm...
    botol??
    ^v^

    19 Re: Peraduan meneka gambar. on Wed Aug 12, 2009 11:45 am

    indah

    avatar
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif
    paip air

    http://www.shindah.blogspot.com

    20 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 9:26 pm

    islamicboy

    avatar
    Ahli Senior
    Ahli Senior
    kerusi

    http://azizul.proboards91.com/

    21 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 9:49 pm

    dheadz

    avatar
    Admin
    Admin
    Terima kasih pada yang sudi mengambil bahagian. Tekalah sebanyak mana yang anda suka ye, tapi perlu ikut syarat yang ditetapkan. Wink

    Masih ada seminggu lagi, sebelum peraduan ini berakhir. Bermula 22hb Ogos nanti, pemenang yang menjawab dengan tepat akan diumumkan di sini. Sehingga itu, selamat meneka buat semua. sunny


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    22 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 10:03 pm

    aysarahanan

    avatar
    Moderator
    Moderator
    hati meronta2 mahu meneka...heheheheh bounce

    23 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 10:08 pm

    insyirah

    avatar
    Moderator
    Moderator
    Fasobrun jameel ya ukhti habibah. Smile

    Saya tak mo teka tapi saya nak hadiah jer, boleh tak? Razz

    Hehehe, gurau jer. Baca jawapan-jawapan ni terasa macam aiyok kan best kalau Dheadz letak je gambar kucing pastu senang je teka... "KUCINGGGG" sure la menang kan. Alahai... Sobs sobs... Very Happy


    _________________


    "Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

    .:: HaRuMaN MaWaR ::.

    24 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 10:13 pm

    aysarahanan

    avatar
    Moderator
    Moderator
    iya saba jer ni ukhti jamilah...heheh

    ikutkan nakal...mahu jer tulis semua yang ade dalam kepala ni..hehehe Razz

    25 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 14, 2009 9:21 pm

    musca01

    avatar
    Ahli Junior
    Ahli Junior
    err...urmm..
    tu la..
    haish...
    apekah??
    hurmm..
    tombol pintu???
    hahahahaha

    Sponsored content


    Back to top  Message [Page 1 of 2]

    Go to page : 1, 2  Next

    Permissions in this forum:
    You cannot reply to topics in this forum