Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

Peraduan meneka gambar.

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 2:13 am

dheadz


Admin
Admin
Peraduan meneka gambar, hadiah misteri menanti !!

Syarat Penyertaan:
1. Terbuka kepada semua ahli berdaftar forum Al-Insyirah, kecuali Moderator dan Administrator.
2. Boleh meneka seberapa banyak yang boleh, tetapi hanya 1 tekaan dalam setiap post. Tidak boleh double, triple, quadruple post serentak.
3. Sesiapa yang dapat meneka jawapan yang tepat terlebih dahulu, dikira sebagai pemenang.


Nota:
1. Pertandingan ini dibuka selama 2 minggu sehingga 21hb Ogos.
2. Pemenang akan diumumkan bermula 22hb Ogos, dan hadiah misteri akan dihantar melalui kurier.
3. Hanya akan ada seorang pemenang, dan satu hadiah sahaja.


Inilah sebahagian daripada gambar sebenar yang perlu diteka:





Bagi mereka yang tidak nampak imej di atas, boleh juga view imej yang sama melalui:
1. Imageshack, atau
2. ImageChicken


Klu:
1. Terdapat di hampir semua tempat.
2. Kita melihatnya setiap hari.
3. Berbagai bentuk, tapi kebiasaannya bulat.


Gambar apakah itu?

Selamat meneka. Wink



Last edited by dheadz on Sun Aug 30, 2009 1:43 pm; edited 3 times in total


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

2 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 9:56 am

musca01


Ahli Junior
Ahli Junior
erk...
mana gambarnya??
^v^

3 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 12:14 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Stereng Kereta?

http://www.shindah.blogspot.com

4 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 3:49 pm

dheadz


Admin
Admin
musca01 wrote:erk...
mana gambarnya??
^v^
Erk, musca tak nampak ke gambar kat post pertama tu?
Ni urlnya:

Code:
http://i176.photobucket.com/albums/w178/bqaz/T1.jpg

Teruskan meneka. sunny


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

5 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 4:21 pm

musca01


Ahli Junior
Ahli Junior
erk...
erm...
dheadz...
x bleh bukak pun link tu...
hehehe

^v^

6 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 5:25 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
sekali jer kan leh teka.... Smile

7 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 07, 2009 11:57 pm

dheadz


Admin
Admin
Ait, Aysa terlepas bas ni. Very Happy Semua ahli berdaftar (kecuali Admin dan Mod) boleh teka seberapa banyak kali, tapi sekali teka dalam satu post. Dan juga, tidak boleh double, triple post serentak (sederet). Lepas ahli lain post, baru boleh post semula. Wink

musca01 wrote:erk...
erm...
dheadz...
x bleh bukak pun link tu...
hehehe

^v^
Tak boleh lagi? isk isk... ok tidak mengapa, saya dah upload gambar tu ke 2 lagi hosting yang lain. Sila rujuk post pertama.

Selamat meneka... king


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

8 Re: Peraduan meneka gambar. on Sat Aug 08, 2009 2:32 pm

musca01


Ahli Junior
Ahli Junior
key chain????

^v^

9 Re: Peraduan meneka gambar. on Sat Aug 08, 2009 6:14 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
bukan telepas bas mahupon lori la dheadz...tapi saje je nak ingatkan..hehe..

10 Re: Peraduan meneka gambar. on Sun Aug 09, 2009 2:53 am

nurul muslimah


Ahli Junior
Ahli Junior
salam..
hurmm..nk teka ni...

jam..

http://nurulmuslimah.blogspot.com

11 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 2:12 am

dheadz


Admin
Admin
Hmm... tekalah lagi, takkan sekali jer, tetapi sila ikut syarat2 yang dinyatakan.

Selamat meneka pada semua. Wink


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

12 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 2:46 am

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
biar sy teka..........
gambar tu adalah JAM....betul???

http://izyaninsyirah.blogspot.com

13 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 10:51 am

musca01


Ahli Junior
Ahli Junior
hurm..klu tu umum sangat la..
x leh spesifik lagi skit ke dheadz??
^v^

Cincin??

14 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 2:38 pm

dheadz


Admin
Admin
musca01 wrote:hurm..klu tu umum sangat la..
x leh spesifik lagi skit ke dheadz??
Ok, saya dah letakkan klu ke-3.

3. Berbagai bentuk, tapi kebiasaannya bulat.

Mungkin ada berbagai-bagai jawapan, tapi saya mencari jawapan yang tepat.
Selamat meneka... Wink


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

15 Re: Peraduan meneka gambar. on Mon Aug 10, 2009 7:02 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
boleh teka lagi tak?

JAM DINDING......

ehehe

http://izyaninsyirah.blogspot.com

16 Re: Peraduan meneka gambar. on Tue Aug 11, 2009 4:21 pm

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Jam tangan

http://www.shindah.blogspot.com

17 Re: Peraduan meneka gambar. on Tue Aug 11, 2009 5:41 pm

munira alhashimi


Ahli Aktif
Ahli Aktif
Assalammualaikum...bolih saya menekanya..?
Jam dinding. Very Happy

18 Re: Peraduan meneka gambar. on Tue Aug 11, 2009 10:06 pm

musca01


Ahli Junior
Ahli Junior
kenapa ramai sgt yg teka jam??
huhu..
hurm...
botol??
^v^

19 Re: Peraduan meneka gambar. on Wed Aug 12, 2009 11:45 am

indah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
paip air

http://www.shindah.blogspot.com

20 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 9:26 pm

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
kerusi

http://azizul.proboards91.com/

21 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 9:49 pm

dheadz


Admin
Admin
Terima kasih pada yang sudi mengambil bahagian. Tekalah sebanyak mana yang anda suka ye, tapi perlu ikut syarat yang ditetapkan. Wink

Masih ada seminggu lagi, sebelum peraduan ini berakhir. Bermula 22hb Ogos nanti, pemenang yang menjawab dengan tepat akan diumumkan di sini. Sehingga itu, selamat meneka buat semua. sunny


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

22 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 10:03 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
hati meronta2 mahu meneka...heheheheh bounce

23 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 10:08 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Fasobrun jameel ya ukhti habibah. Smile

Saya tak mo teka tapi saya nak hadiah jer, boleh tak? Razz

Hehehe, gurau jer. Baca jawapan-jawapan ni terasa macam aiyok kan best kalau Dheadz letak je gambar kucing pastu senang je teka... "KUCINGGGG" sure la menang kan. Alahai... Sobs sobs... Very Happy


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

24 Re: Peraduan meneka gambar. on Thu Aug 13, 2009 10:13 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
iya saba jer ni ukhti jamilah...heheh

ikutkan nakal...mahu jer tulis semua yang ade dalam kepala ni..hehehe Razz

25 Re: Peraduan meneka gambar. on Fri Aug 14, 2009 9:21 pm

musca01


Ahli Junior
Ahli Junior
err...urmm..
tu la..
haish...
apekah??
hurmm..
tombol pintu???
hahahahaha

26 Re: Peraduan meneka gambar. Today at 8:07 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum