Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya

You are not connected. Please login or register

10 TIPS PIKAT LELAKI

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 10 TIPS PIKAT LELAKI on Thu Jan 29, 2009 10:38 am

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.


2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.


3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.


4. Jujur dan sentiasa merendah diri.


5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.


6. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.


7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.


8. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.


9. Jangan terlalu mengongkong.


10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.





Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

*Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

*Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.

*Lelaki boleh menerima penolakan dgn baik.

*Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya utk menambat hati wanita...

*Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

*Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

*Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

*Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

*Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

*Kebanyakan lelaki yg nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

*Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

*Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.

*Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa...yang lain hanya kawan..Smile

*Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

*Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

*Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

*Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

*Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

http://azizul.proboards91.com/

2 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Thu Jan 29, 2009 11:33 am

dheadz


Admin
Admin
err.. IB bagi tip pikat laki2?


_________________
Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

3 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Thu Jan 29, 2009 11:36 am

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
saya hanya bagi apa yang saya dapat....kita kongsikan bersama kan....Smile Smile

http://azizul.proboards91.com/

4 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Fri Jan 30, 2009 2:50 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
ooo gitu ek..lelaki... Razz

indah makhluk cipataan Allah ini

5 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sun Feb 01, 2009 9:31 am

azizul


Admin
Admin
agak2 mcm tu ke? Very Happy :?

http://al-insyirah.forummotion.com

6 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Wed Feb 04, 2009 8:45 am

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
mungkin laa kut....ntah laa saya pon x tau...

http://azizul.proboards91.com/

7 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sat Feb 14, 2009 6:46 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
islamicboy wrote:


2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.







penting ek? Razz Laughing

8 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sat Feb 14, 2009 7:01 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Hehehe, kak Aysa.. Pentingggg tuh... Ingat lagi pesanan ummi:

"Nak rapatkan hubungan suami-isteri, ikat perutnya dengan masakan kegemarannya guna tangan kita sendiri." Wallahua'lam Smile

Iya la, air tangan kita kan... Sebab tu orang dulu-dulu mesra je kan, lauk sikit atau banyak tetap makan dan bersyukur. Jodoh hingga ke akhir hayat. Alhamdulillah. Wallahua'lam. Laughing


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

9 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sun May 03, 2009 12:21 pm

izyan insyirah


Ahli Aktif
Ahli Aktif
ehehehehehe...diri ini banyak kurangnye...ada ke lelaki yg nak...uhuhuhuu:(

http://izyaninsyirah.blogspot.com

10 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sun May 03, 2009 3:30 pm

syafinur


Ahli Aktif
Ahli Aktif
salam.... sume ade kekeurangannya sendiri... Insyaallah ader

11 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Wed May 06, 2009 11:07 pm

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
insyallah ada jak yang nak kan kita tu...jodoh pertemuan kita kan sudah ditakdirkan...SmileSmile

http://azizul.proboards91.com/

12 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Thu May 07, 2009 6:58 pm

insyirah


Moderator
Moderator
Iyer ke 'confirm' ada yang nak? Huk huk huk... Embarassed

Rasanya macam tak jugak akhi IB, memang jodoh dah tetap tapi kena juga usaha kan. Usaha untuk men"download" ilmu-ilmu agar bahtera tak rapuh dilanda badai. Nak bina bahtera rumah tangga perlulah menggunakan "kayu-kayan" yang berkualiti tinggi agar dapat dilayarkan jauh di samudera dalam, tetap kukuh tetap teguh walaupun dilanda ombak dan badai. Pasaknya perlulah dengan tauhid dan akidah yang mantap. Apapun, hidup ini kita jalani sebagai Sang Khalifah, musafir dan terus bermusafir sebelum dijemput Allah, kita perlulah sentiasa mempersiapkan diri untuk bertemu dengan Nya di alam abadi. Dan ketahuilah bahawa di syurga nanti tiada yang keseorangan, semua ditemani dengan bidadari-bidadari Syurga juga para wildan syurga. Wallahua'lam.

Apa yang penting... Jangan sampai kita lupa tujuan hidup kita dalam usaha mencari pendamping hidup Smile Biarlah rumahtangga yang dibina adalah wasilah untuk memantapkan perjuangan dakwah di jalan Allah. Wink

Chayok Akhi IB... Chayok! Chayok! Very Happy


_________________


"Kalau kita sayangkan kekasih kita, pastikan kita dapat selamatkan kekasih kita itu dari azab api neraka"

.:: HaRuMaN MaWaR ::.

13 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Thu May 14, 2009 12:26 am

aysarahanan


Moderator
Moderator
tol tu dek insyirah.....
insyaAllah ,ketetapan Allah jadi kan ..semua indah

14 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sun Jul 19, 2009 9:47 am

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
ye..terimas adik insyirah.....lama x menjenguk ke cni...

sepi sudah cni kan...

http://azizul.proboards91.com/

15 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sun Jul 26, 2009 6:43 pm

aysarahanan


Moderator
Moderator
nak cari bakal zauj yang pandai masak la..leh tak?

senang nanti esok2.hehe

16 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sun Sep 13, 2009 1:27 pm

islamicboy


Ahli Senior
Ahli Senior
cari2 aysa....muga2 berjumpe dengan insan yang dicari...Smile Smile

http://azizul.proboards91.com/

17 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI on Sat Sep 04, 2010 7:16 am

Shahrul Na'im


Ahli Baru
Ahli Baru
tips2 ni memang betul...tp sebagai lelaki, kalau kita terlalu ikotkan tip2 ni, adakah bermakna kita sombong dan ego? seperti tak suke wanita mengongkong...adakah di situ bermaksud kita takleh terima diri wanita itu sepenuhnya?begitu juga dengan melakukan ape yg lelaki suka dan tidak melakukan ape yg lelaki tak suka. adakah ini bermaksud wanita harus mengikut kehendak lelaki? tidakkah ego namanya tu?

18 Re: 10 TIPS PIKAT LELAKI Today at 5:51 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum