Komuniti Al-Insyirah

islamic finance, banking, career, peace.

Ruang Download Section dah dibuka, sila gunakan sebaiknya
Similar topics

    You are not connected. Please login or register

    Peringatan dari PDRM.

    View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

    1 Peringatan dari PDRM. on Fri Nov 14, 2008 11:56 am

    dheadz


    Admin
    Admin
    Terima cerita melalui email, nak berkongsi info dengan semua.

    **************************************************************************

    Peringatan dari PDRM.


    Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah,
    manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..

    Berhati2 semua terutama para wanita. (peringatan utk isteri,saudara
    perempuan,bf etc...)

    Bahaya..!!!

    Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa
    nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta
    saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam
    minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.


    AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

    CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

    Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... Kita berjalan menghampiri tempat
    parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan
    bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat
    kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin
    belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka
    pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang
    menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang
    kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya,
    masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda
    dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa?
    Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri
    memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita.
    Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


    BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

    Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan
    memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca
    email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan
    keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri
    yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang
    lain.


    _________________
    Manusia selalu heboh mencari sesuatu yg bakal ditinggalkan, tapi tak heboh utk menyiapkan sesuatu yg bakal dibawa… Mari kita persiapkan diri dengan bekalan yang sepatutnya dibawa ke alam sana nanti. Wink

    View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

    Permissions in this forum:
    You cannot reply to topics in this forum